Τραμπ: Αυτό που συνέβη στις Βρυξέλλες είναι... ψίχουλα μπροστά σε ό,τι θα συμβεί» - iefimerida.gr

Τραμπ: Αυτό που συνέβη στις Βρυξέλλες είναι... ψίχουλα μπροστά σε ό,τι θα συμβεί»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με μια κυνική δήλωση ο υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικανών στις ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ σχολίασε τις τρομοκρατικές επιθέσεις.

«Αυτό που συνέβη στις Βρυξέλλες είναι ‘ψίχουλα’ μπροστά σε ό,τι θα συμβεί» υποστήριξε ο πολυεκατομμυριούχος. Εσπευσε να εξηγήσει και το γιατί: «Επειδή δεν είμαστε αρκετά σκληροί, και ειλικρινά, οι ηγέτες μας δεν είναι αρκετά έξυπνοι. Πρέπει να έχουμε πολύ ισχυρά σύνορα» είπε, επαναλαμβάνοντας ότι πρέπει να κλείσουν τα σύνορα στους μουσουλμάνους.
«Άνθρωποι από ορισμένα μέρη του κόσμου, όπως τη Συρία, χωρίς έγγραφα μαζί τους, δεν θα πρέπει να γίνονται δεκτοί στη χώρα μας... Δεν έχουμε ιδέα ποιοι είναι, από πού έρχονται. Θα μπορούσαν να έχουν σχέση με το Ισλαμικό Κράτος. Αυτό δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε» πρόσθεσε.
Μιλώντας στο Fox News, επανέλαβε ότι πρέπει να ενισχυθεί ο αγώναςτων ΗΠΑ και των δυτικών χωρών κατά των ισλαμιστών μαχητών. «Θα έκλεινα τα σύνορά μας. Είμαστε χαλαροί και είμαστε ανόητοι» δήλωσε ο Τραμπ.

Ο υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεμπουμπλικανών στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ αποκάλεσε ακόμη την επίθεση τρομοκρατών στις Βρυξέλλες «μια ταινία φρίκης» και εκτίμησε ότι η πρωτεύουσα του Βελγίου έγινε «μια πόλη-καταστροφή».

«Θυμάστε πόσο οι Βρυξέλλες ήταν ένα όμορφο και σίγουρο μέρος; Αυτό τελείωσε, πρόκειται για έναν διαφορετικό κόσμο! Οι ΗΠΑ πρέπει να είναι πολύ προσεκτικές και έξυπνες» έγραψε στο Twitter ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος...

«Οι Βρυξέλλες ήταν μια όμορφη πόλη, υπήρξε μηδέν βία. Και τώρα έγινε μια πόλη-καταστροφή, μια απίστευτη κατάρρευση», επέμεινε ο Ντόναλντ Τραμπ, μιλώντας στο κανάλι Fox Νews.

Ο Τραμπ επωφελήθηκε από την τηλεφωνική του σύνδεση με το κανάλι για να επαναλάβει την πρότασή του ότι πρέπει να απαγορευθεί προσωρινά η είσοδος των μουσουλμάνων στο αμερικανικό έδαφος, αφού υπάρχει φόβος κάποιος τρομοκράτης να κρύβεται ανάμεσά τους.

«Το Βέλγιο έγινε ταινία φρίκης. Φρικτά πράγματα συμβαίνουν εκεί. Οι άνθρωποι φεύγουν, φοβούνται. Κι όλα αυτά, ειλικρινά, γιατί κάποιοι άνθρωποι δεν ενσωματώνονται στην κοινωνία», πρόσθεσε, μιλώντας στο κανάλι NBC.

Τι δήλωσε η Χίλαρι

Aπό την πλευρά της η υποψήφια των Δημοκρατών Χίλαρι Κλίντον, έγραψε σε ανακοίνωσή της:
«Οι τρομοκράτες για μια ακόμη φορά χτύπησαν στην καρδιά της Ευρώπης αλλά η εκστρατεία μίσους και φόβου που έχουν εξαπολύσει δεν θα νικήσει. Σήμερα, οι αμερικανοί εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στους συμμάχους της Ευρώπης. Οι σκέψεις και οι προσευχές μας πηγαίνουν στις οικογένειες εκείνων που σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν και σε όλο τον βελγικό λαό.
Αυτοί οι τρομοκράτες επιθυμούν να γονατίσουν τις δημοκρατικές αξίες που είναι το τσιμέντο της συμμαχίας μας και του τρόπου ζωής μας, αλλά δεν θα το καταφέρουν ποτέ. Ο σημερινές επιθέσεις θα ενισχύσουν την αποφασιστικότητά μας να μείνουμε ενωμένοι ως σύμμαχοι και να νικήσουμε την τρομοκρατία και τον τζιχαντισμό στον κόσμο
».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ντόναλντ Τραμπ Βέλγιο ταινία φρίκης
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ