LEBENSRAUM: Η sold out ελληνική παράσταση/πείραμα του Βερολίνου, μέχρι και την Κυριακή στην Αθήνα - iefimerida.gr

LEBENSRAUM: Η sold out ελληνική παράσταση/πείραμα του Βερολίνου, μέχρι και την Κυριακή στην Αθήνα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενα πείραμα επι σκηνής. Πόσο μπορούν να αντέξουν οι θεατές τη θεατρική σύμβαση βλέποντας το κεφάλι του διπλανού τους να συντρίβεται από μια σφαίρα;

LEBENSRAUM και ξεκινούν τα παιχνίδια του μυαλού μέχρι και την Κυριακη στο Θέατρο Θησείον, με μία παράσταση που προβληματίζει, πάνω σε κείμενο του Θανάση Τριαρίδη.

Ενοχή και ανοχή, θεατών και ηθοποιών, που βρίσκονται στον χώρο του θεάτρου.

Το LEBENSRAUM του Θανάση Τριαρίδη έκανε πρεμιέρα αρχές Μαρτίου σε παγκόσμια πρώτη στο Theater Aufbau Kreuzberg στο Βερολίνο σε σκηνοθεσία Ελενας Σωκράτους με πρωταγωνιστές τους Κωστή Καλλιβρετάκη και Κωνσταντίνο Γεράκη.
Το έργο ανέβηκε στα γερμανικά και μετά τα διαδοχικά sold out στο Βερολίνο, παρουσιάστηκε και στη Φρανκφούρτη.

LEBENSRAUM: Η sold out ελληνική παράσταση/πείραμα του Βερολίνου, μέχρι και την Κυριακή στην Αθήνα | iefimerida.gr 0

Το έργο: Δύο άντρες συναντιούνται πάνω στη σκηνή του θεάτρου. Ο ένας είναι ο Χειριστής του Πειράματος, ο άλλος προσφέρεται να γίνει το Πειραματόζωο αντί αμοιβής. Ωστόσο το Πείραμα μοιάζει με απλή στατιστική καταγραφή. Ο Χειριστής κάνει διάφορες εγκυκλοπαιδικού τύπου ερωτήσεις στο Πειραματόζωο, γύρω από τη ναζιστική θεωρία του Lebensraum (Ζωτικός Χώρος), και στη συνέχεια του δίνει μια υδρόγειο σφαίρα και τον καλεί να βρει διάφορες πρωτεύουσες χωρών του κόσμου. Όλα μοιάζουν σχεδόν αστεία, μα όταν το Πειραματόζωο αγγίζει την Κουάλα Λουμπούρ, ένας πυροβολισμός σκοτώνει έναν θεατή του θεάτρου.
Πόσο μπορεί να αντέξει το Πειραματόζωο μια τέτοια πιθανότητα; Πόση διαπραγμάτευση με την ηθική του είναι επιτρεπτή;

LEBENSRAUM: Η sold out ελληνική παράσταση/πείραμα του Βερολίνου, μέχρι και την Κυριακή στην Αθήνα | iefimerida.gr 1

Τι λέει η σκηνοθέτιδα, Ελενα Σωκράτους: «Οι άνθρωποι γεννιούνται καλοί. Μέχρι να βρεθεί κάποιος να απειλήσει τον ζωτικό τους χώρο. Τότε αγριεύουν. Ειδικά όταν είναι σκοτάδι. Οι άνθρωποι φοβούνται το σκοτάδι. Είναι δοκιμασμένο. Νιώθουν όμως ασφάλεια, όταν εμπιστεύονται τον ζωτικό τους χώρο σε κάποιον "ειδικό". Σε κάποιον που τους έπεισε. Ακόμα και με μια σαχλαμάρα. Και όταν έχουν πειστεί, μπορούν να γίνουν κακοί. Πολύ κακοί. Εσύ;».

Το κοινό της Αθήνας θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει το LEBENSRAUM στο Θησείον, στα ελληνικά (7, 9, 10 Απριλίου) και στα γερμανικά (8 Απριλίου), με ελληνικούς υπέρτιτλους.

Η περιοδεία: Το LEBENSRAUM θα παιχτεί σε Ελλάδα και Κύπρο, με σταθμούς την Αθήνα (Θησείον, ένα Θέατρο για τις Τέχνες), τη Θεσσαλονίκη (Black Box), την Πάτρα (Λιθογραφείο), τη Λευκωσία (Wherehause 612) και τη Λεμεσό (Τεχνοχώρος ΕΘΑΛ).

LEBENSRAUM: Η sold out ελληνική παράσταση/πείραμα του Βερολίνου, μέχρι και την Κυριακή στην Αθήνα | iefimerida.gr 2

Η παράσταση
LEBENSRAUM, του Θανάση Τριαρίδη
Θησείον, Ενα Θέατρο για τις Τέχνες: Τουρναβίτου 7,Ψυρρή, τηλ. 210 3255444
Πρεμιέρα: 7 Απριλίου. Την ημέρα της πρεμιέρας μετά την παράσταση θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό, τον συγγραφέα και τους συντελεστές.
Παίζεται: 7,8, 9, 10 Απριλίου
Διαρκεί: 75 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)
Τιμή εισιτηρίου: 8 και 12 ευρώ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ