Moody's: Καμπάνακι στην Deutsche Bank για πιθανή υποβάθμιση - iefimerida.gr

Moody's: Καμπάνακι στην Deutsche Bank για πιθανή υποβάθμιση

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Υπό αναθεώρηση για πιθανή υποβάθμιση, έθεσε ο οίκος αξιολόγησης Moody’s Investors Service την Deutsche Bank, επικαλούμενος κινδύνους αναφορικά με την κερδοφορία της τράπεζας και τα σχέδια μείωσης του κόστους στις αγορές όπου ήδη επιδεινώνονται οι συνθήκες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Bllomberg, ο οίκος αξιολόγησης ανέφερε ότι η αδυναμία σε βασικές δραστηριότητες διαπραγμάτευσης τίτλων της Deutsche Bank, την οδήγησαν σε αυτή την κίνηση. Τόνισε δε πως οι δυσκολίες που αντιμετώπισε η τράπεζα τους τελευταίους μήνες, αποτυπώνουν αυξημένα εμπόδια εκτέλεσης των σχεδίων της για μείωση δαπανών και επίτευξη άλλων στόχων, καθώς η γερμανική τράπεζα προσπαθεί να "ενισχύσει και να σταθεροποιήσει την κερδοφορία στα επόμενα τρία χρόνια".

Ο αντιπρόεδρος της Moody’s, Peter Nerby, τόνισε πως "οι μειωμένες αποδόσεις της Deutsche Bank στις δύο πιο πρόσφατες περιόδους, είναι μια συνάρτηση παραγόντων που σχετίζονται τόσο με το περιβάλλον όσο και με την εταιρεία.

Η Moody’s αναφέρει ότι παρά το αυξημένο ρίσκο, "η συνολική φερεγγυότητα και το προφίλ ρευστότητας της Deutsche Bank, υποστηρίζουν την πιστοληπτική της ικανότητα". Προσθέτει δε πως μια ισχυρή ταμειακή θέση, μαζί με τις προβλέψεις για νομικό κόστος που έχει ήδη εξοικονομήσει η τράπεζα καθώς και άλλα μέτρα που έχει λάβει, της παρέχουν "τον χρόνο και την ευελιξία" για να προσαρμόσει τα στρατηγικά της σχέδια όπως χρειάζεται.

Ο οίκος αξιολόγησης πρόσθεσε ακόμη πως δεν είναι βέβαιη μια υποβάθμιση, και εάν συμβεί, αναμένεται ότι θα περιοριστεί στην μία βαθμίδα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Moody's Deutsche Bank πιθανή υποβάθμιση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ