Επεισόδια στο Καλπάκι για τους πρόσφυγες – Κάτοικοι αντιδρούν, αντιεξουσιαστές έσπασαν τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ [εικόνες] - iefimerida.gr

Επεισόδια στο Καλπάκι για τους πρόσφυγες – Κάτοικοι αντιδρούν, αντιεξουσιαστές έσπασαν τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενταση επικράτησε έξω από το κέντρο φιλοξενίας στα Δολιανά Καλπακίου. Ομάδα κατοίκων αντιδρά στην άφιξη και άλλων προσφύγων στην περιοχή. Την ίδια ώρα αντιεξουσιαστές επιτέθηκαν στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και φραστικά στον περιφερειάρχη Ηπείρου.

Στα Δολιανά Καλπακίου, οι κάτοικοι μόλις πληροφορήθηκαν την άφιξη 200 ακόμη προσφύγων, ξεσηκώθηκαν, επιτέθηκαν φραστικά στις τοπικές αρχές και απειλούν να κλείσουν τον δρόμο, για να εμποδίσουν την άφιξη των λεωφορείων.

Όπως υποστηρίζουν, η Μαθητική Εστία, είναι ασφυκτικά γεμάτη από πρόσφυγες και αρνούνται να επιτρέψουν να στηθούν σκηνές στο χωριό τους. Οι κάτοικοι παραμένουν στους δρόμους και εμποδίσουν την άφιξη των λεωφορείων που μεταφέρουν πρόσφυγες και μετανάστες .

Εσπασαν τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ - 18 προσαγωγές

Στον αντίποδα, το βράδυ της Δευτέρας, μία ομάδα αντιεξουσιαστών επετέθησαν στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, στην Κατσικά Ιωαννίνων, την στιγμή που στελέχη του κόμματος συνεδρίαζαν για να οργανώσουν την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στο στρατόπεδο όπου φιλοξενούνται πρόσφυγες και μετανάστες και θέλησαν να μοιράσουν φυλλάδια. Αποχωρώντας προπηλάκισαν ένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ έσπασαν τις τζαμαρίες των γραφείων και ακολούθησε η προσαγωγή 18 ατόμων από την αστυνομία.

Στις 7 το απόγευμα, μία άλλη ομάδα αντιεξουσιαστών, επιτέθηκε φραστικά στον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλ. Καρχιμάνη και προσπάθησε να αποτρέψει την είσοδό του στο Κέντρο.

Επιθεση και στον περιφερειάρχη

Το περιστατικό συνέβη όταν ο Περιφερειάρχης επιχείρησε να εισέλθει στο χώρο φιλοξενίας των προσφύγων,στο παλιό αεροδρόμιο στον Κατσικά Ιωαννίνων.

Ομάδα 50 ατόμων κινήθηκε με απειλητικές διαθέσεις προς την είσοδο του χώρου φιλοξενίας και επιχείρησαν να διώξουν τον Περιφερειάρχη από το σημείο.Ο Αλ. Καχριμάνης επιχείρησε να συνομιλήσει μαζί τους έχοντας μια
σύντομη, έντονη συνομιλία, ωσότου τα πνεύματα ηρέμησαν,μόλις αποχώρησε από το σημείο. Η ομάδα αντιεξουσιαστών βρίσκεται στην περιοχή, δηλώνοντας την αλληλεγγύη τους προς τους πρόσφυγες.

Επεισόδια στο Καλπάκι για τους πρόσφυγες – Κάτοικοι αντιδρούν, αντιεξουσιαστές έσπασαν τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ