Δύο δεξιοτέχνες της τζαζ σε μια μοναδική μουσική συνάντηση - iefimerida.gr

Δύο δεξιοτέχνες της τζαζ σε μια μοναδική μουσική συνάντηση

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο κιθαρίστας από τη Γρανάδα, Πέπε Αμπιτσουέλα και ο Άγγλος μπασίστας Ντέιβ Χόλαντ, κάνουν κοινή εμφάνιση στις 20 Νοεμβρίου, στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών.

Για τη «χημεία» των δύο επί σκηνής, o Αμπιτσουέλα έχει δηλώσει χαρακτηριστικά:«τώρα ο Χόλαντ έχει γίνει Τσιγγάνος κι εγώ σχεδόν Άγγλος!».

Οι δύο μουσικοί ξεκίνησαν τις κοινές τους εμφανίσεις το 2006, με αυτοσχεδιασμούς, που τους οδήγησαν τρία χρόνια αργότερα, στην πρώτη τους ηχογράφηση.

Ο Ντέιβ Χόλαντ μετά τη συμμετοχή του στο επαναστατικό σύνολο του Μάιλς Ντέιβις της εποχής του Bitches Brew, συνέπραξε με προσωπικότητες της τζαζ, τους 'Αντονι Μπράξτον, Τσικ Κορία, Τελόνιους Μόνκ, Πάτ Μέθενυ, μεταξύ άλλων.

Ο Πέπε Αμπιτσουέλα, προέρχεται από μια «δυναστεία» δεξιοτεχνών του φλαμένκο από τη Γρανάδα. Έχοντας αναγνωριστεί ως ένας από τους πρωτεργάτες και συνεχιστές της αθάνατης τέχνης των «χιτάνος», δεν διστάζει να εισάγει αρκετά νεωτεριστικά στοιχεία στη μουσική του με αποτέλεσμα και την συνεργασία του με έναν πρωτοπόρο της τζαζ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ