Τα πρώτα λόγια του Αμπντεσλάμ: «Το κυνήγι τελείωσε, ανακουφίστηκα» - iefimerida.gr

Τα πρώτα λόγια του Αμπντεσλάμ: «Το κυνήγι τελείωσε, ανακουφίστηκα»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με ανακούφιση υποδέχθηκε την σύλληψή του ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ σύμφωνα με τον συνήγορό του.

«Είμαι ανακουφισμένος. Το κυνήγι τελείωσε» είπε στον δικηγόρο του Σβεν Μέρι κατά την πρώτη τηλεωνική τους επικοινωνία.

Σύμφωνα με τον συνήγορό του, ο Αμπτεσλάμ, συνεργάζεται πρόθυμα με τις αρχές, χωρίς να κάνει χρήση του δικαιώματος να παραμείνει σιωπηλός, αλλά δεν θέλει να μετατραπεί σε πληροφοριοδότη.

Οπως είπε, οι πληροφορίες που έχει ο πελάτης του «αξίζουν χρυσάφι, είναι υψίστης σημασίας» για τις αρχές. Αναφερόμενος στο αίτημα της Γαλλίας να εκδοθεί εκεί, ο συνήγορος του Αμπντεσλάμ υποστήριξε πως δεν συντρέχει λόγος, αλλά θα αποφασίσει ο Εισαγγελέας.

Μιλώντας στο Radio1 ο συνήγορος του μακελάρη του Παρισιού, είπε πως η πρώτη συνομιλία με τον πελάτη του ήταν σύντομη. «Μόνο 10 λεπτά κράτησε. Δεν ήταν εύκολο να μιλήσουμε. Ηταν παρόντες αστυνομικοί με κουκούλες» είπε και πρόσθεσε: «Το κυνηγητό τελείωσε, οπότε υπήρχε κάποια αίσθηση ανακούφισης».

Εντοπίστηκε και άλλος συνεργός του

Την ίδια ώρα, σύμφρωνα με πληροφορίες από γαλλικά ΜΜΕ ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας, κατάφερε να ταυτοποιήσει έναν άγνωστο ως τώρα συνεργό του Αμπντεσλάμ. Πρόκειται για τον 24χρονο Λααχραουί Ναζίμ, ίχνη του DNA του οποίου βρέθηκαν σε εκρηκτικά υλικά που χρησιμοποιήθηκαν στις αιματηρές επιθέσεις του Παρισιού.

Ο Λααχραουί, χρησιμοποιούσε το ψευδωνυμο Σουφιάνε Καγιάλ και συναντήθηκε με τον Αμπντεσλάμ στη Βουδαπέστη. Μαζί τους, ήταν και ένα τρίτο άτομο, ο 35χρονος Αλγερινός τζιχαντιστής Μπελκάιντ Μοχάμεντ, που χρησιμοποίησε το όνομα Σαμίρ Μπουζίντ. Οι δύο συνεργοί του Αμπντεσλάμ πιστεύεται ότι είχαν ρόλο οικονομικών διαχειριστών στο τρομοκρατικό δίκτυο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ σαλαχ αμπντεσλαμ Σύλληψη χαρούμενος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ