Νέες Εκδόσεις: Ψυχολογικά Θρίλερ - iefimerida.gr

Νέες Εκδόσεις: Ψυχολογικά Θρίλερ

Νέες Εκδόσεις: Ψυχολογικά Θρίλερ 01
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια γυναίκα ζει μέσα στον τρόμο και στην απόγνωση διότι γίνεται η έμμονη ιδέα ενός ψυχικά διαταραγμένου άντρα, μια άλλη χάνει το παιδί της την ημέρα των γενεθλίων του και μιλάει για την απώλεια, τον πόνο και την αγωνία της, ενώ μια τρίτη κάνει μια βουτιά πίσω στην παιδική της ηλικία και στα όσα τη σημάδεψαν και εξακολουθούν να την ταλανίζουν. Τρεις ξεχωριστές γυναίκες πρωταγωνίστριες στα ψυχολογικά θρίλερ που μόλις κυκλοφόρησαν.

Νέες Εκδόσεις: Ψυχολογικά Θρίλερ  | iefimerida.gr 0

ΞΕΡΩ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ

«Η Κλαρίσα φοβάται όλο και περισσότερο τον συνάδελφό της Ρέιφ, με τον οποίο πέρασε μια νύχτα μαζί υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες. Ο Ρέιφ δεν την αφήνει σε ησυχία και δε δέχεται αντιρρήσεις. Είναι πάντα εκεί… Όταν καλείται να παραστεί ως ένορκος, η Κλαρίσα ανακουφίζεται. Η δικαστική αίθουσα είναι ένα ασφαλές καταφύγιο, ένα μέρος στο οποίο ο Ρέιφ δεν μπορεί να εισχωρήσει. Όμως, καθώς ξεδιπλώνεται μια βίαιη ιστορία απαγωγής και κακοποίησης στην αίθουσα του δικαστηρίου, η Κλαρίσα αρχίζει να βλέπει αντιστοιχίες μεταξύ της κατάστασής της και αυτής της νεαρής γυναίκας στο εδώλιο του μάρτυρα».

Το πρώτο μυθιστόρημα της Κλαιρ Κεντάλ είναι ένα δυνατό ψυχολογικό θρίλερ μεγάλης έντασης και ρεαλισμού. Πρωταγωνιστές είναι η εμμονή, ο φόβος, η δύναμη. Και η παράνοια. Η Κλαρίσα είναι μια γυναίκα 38 ετών, εργάζεται στο Πανεπιστήμιο κι έχει μόλις χωρίσει από τον σύντροφό της. Σε μια παρουσίαση βιβλίου συναντάει τον Ρέιφ. Περνάνε τη νύχτα μαζί και από τότε η ζωή της Κλαρίσα μετατρέπεται σε κόλαση, καθώς ο Ρέιφ βρίσκεται μονίμως μπροστά της. Την παρενοχλεί. Την τρομάζει. Η Κλαρίσα ζητάει βοήθεια από την αστυνομία, αλλά η απάντηση είναι ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτε. Και τότε εκείνη ξεκινάει να καταγράφει τα πάντα στο ημερολόγιό της. Η αφήγηση της ξεκινάει τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου, τρεις μήνεςμετά την πρώτη τους συνάντηση, και ολοκληρώνεται την Παρασκευή 24 Ιουλίου.

Η συγγραφέας δημιουργεί εξαιρετικά ψυχολογικά πορτραίτα· ο Ρέιφ, μέσα στην ασθένειά του, είναι ένας φοβερός χαρακτήρας, ενώ η Κλαρίσα μεταμορφώνεται καθώς περνούν οι εβδομάδες. Ένα μυθιστόρημα που περπατάει στο μονοπάτι που άνοιξε «Το κορίτσι που εξαφανίστηκε» και θα ενθουσιάσει τους λάτρεις τους είδους. Το «Ξέρω που είσαι» έχει ήδη μεταφραστεί σε περισσότερες από είκοσι γλώσσες.

INFO
Συγγραφέας: Claire Kendal
Μετάφραση: Μαρία Φακίνου
Εκδόσεις Πατάκη
Σελ.: 440

Νέες Εκδόσεις: Ψυχολογικά Θρίλερ  | iefimerida.gr 1

ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΕ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΑΛΤΟ

«Η Κάρμελ πάντα ήταν διαφορετική. Η μητέρα της η Μπεθ, προσφάτως χωρισμένη, αγωνιά για την ιδιομορφία της κόρης της, καθώς προσπαθεί να ξαναχτίσει τη ζωή τους. Όταν πάνε με τη μικρή σε ένα τοπικό φεστιβάλ αφήγησης, ο χειρότερος φόβος της Μπεθ θα γίνει πραγματικότητα. Η Κάρμελ εξαφανίζεται. Η Μπεθ δεν μπορεί να δεχθεί το ενδεχόμενο ότι η κόρη της έχει χαθεί για πάντα και αγωνίζεται για την ανεύρεσή της. Στο μεταξύ η Κάρμελ ξεκινά ένα ταξίδι τόσο απίστευτο όσο και τρομακτικό στο πλευρό ενός άντρα που θα την εκμεταλλευτεί ως παιδί-θαύμα με θεραπευτικές ικανότητες»

Ο χειρότερος φόβος κάθε γονιού είναι να εξαφανιστεί το παιδί του. Τι κάνει τότε μια μητέρα; Πώς αντιδράει; Πώς χειρίζεται την κατάσταση; Και το παιδί; Τι μπορεί άραγε να συμβαίνει στο μυαλό ενός μικρού παιδιού που πέφτει θύμα απαγωγής; Στο πρώτο της βιβλίο η Κέιτ Χάμερ επιλέγει ένα αρκετά συνηθισμένο θέμα για να το παρουσιάσει με εντελώς ασυνήθιστο τρόπο. Στο βιβλίο κυριαρχούν δύο αφηγηματικές φωνές· από τη μια ο πόνος και η αγωνία της μητέρας που ψάχνει (και αφηγείται στο παρελθόν) κι από την άλλη η πανέξυπνη οχτάχρονη Κάρμελ που βρίσκεται ξαφνικά σε ένα εντελώς διαφορετικό περιβάλλον, σε μια διαφορετική χώρα (και αφηγείται στο παρόν). Τα συναισθήματα είναι πολύ έντονα: το μυστήριο της αγάπης, ο πόνος της απώλειας, η πίστη και η δύναμη της ελπίδας.

«Το κορίτσι με το κόκκινο παλτό» φέρνει στο μυαλό μας το «Δωμάτιο» της ΈμαΝτόναχιου, που φέτος είδαμε και στο σινεμά. Η εφημερίδα Guardian έγραψε σχετικά: «Θα γυρνάτε τις σελίδες σαν τρελοί… Η περιγραφή όμως του πώς μάνα και κόρη υπομένουν τον αποχωρισμό τους καθώς και οι ιστορίες που λέει η καθεμία στον εαυτό της για να αντέξουν τον πόνο είναι ακόμα πιο καθηλωτικές και από το ίδιο το μυστήριο της πλοκής».

INFO
Συγγραφέας: Kate Hamer
Μετάφραση: Βάσια Τζανακάρη
Εκδόσεις Μεταίχμιο
Σελ.: 340


ΟΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΟΙ

«Ένα ειδυλλιακό απόγευμα του καλοκαιριού, η Γκρέτα, ο Άλεξ και η τετράχρονη Σμίλα πηγαίνουν με βάρκα από το εξοχικό τους στο νησάκι στο κέντρο της μυθικής λίμνης Μάραν. Η Γκρέτα μένει πίσω στη βάρκα όσο ο άντρας και το κοριτσάκι βγαίνουν να εξερευνήσουν.Οι ώρες περνούν, αλλά ο Άλεξ και η Σμίλα δεν επιστρέφουν. Μπερδεμένη, η Γκρέτα βγαίνει στην ακτή, σίγουρη ότι θα τους βρει να παίζουν κάποιο παιχνίδι. Τους φωνάζει και τους ψάχνει σε όλο το νησί, αλλά δε βρίσκει ίχνος τους. Έχουν εξαφανιστεί. Σαν να άνοιξε η γη και να τους κατάπιε.Η μυστηριώδης εξαφάνιση και οι πυρετώδεις έρευνες βυθίζουν την Γκρέτα σε μιαν άβυσσο σύγχυσης και αβεβαιότητας. Μήπως αληθεύουν τελικά οι θρύλοι περί σκοτεινών μυθικών δυνάμεων της λίμνης Μάραν; Ποιο ήταν το μυστηριώδες πρόσωπο που επισκέφθηκε το εξοχικό το βράδυ πριν από την εξαφάνιση; Και ποιος είναι ο ρόλος της Γκρέτα σε όλο αυτό; Συνδέεται άραγε η εξαφάνιση με αυτό που συνέβη χρόνια νωρίτερα, τη νύχτα που πέθανε ο πατέρας της Γκρέτα;»

Τι συνέβη τελικά στον Άλεξ και στη Σμίλα; Και τι ακριβώς συνέβη στο σπίτι εκείνη τη νύχτα που πέθανε ο πατέρας της Γκρέτα; Ποια ήταν η σχέση της μικρής Γκρέτα με τους γονείς της; Γιατί μετά από το θάνατο του πατέρα της η Γκρέτα παρακολουθείται από ψυχολόγους; Και γιατί στα χρόνια που ακολουθούν δεν καταφέρνει ποτέ να ολοκληρώσει μια θεραπεία; Ποιο ακριβώς είναι το σημείο που μπλοκάρει και δεν μπορεί να προχωρήσει παρακάτω;

Η Καρολίν Έρικσον γράφει ένα δυνατό ψυχολογικό θρίλερ με γρήγορο ρυθμό, ιδιαίτερους χαρακτήρες και πολλά κρυμμένα μυστικά που προκαλούν πόνο στους πρωταγωνιστές. Στο βιβλίο τίποτε και κανείς δεν είναι όπως αρχικά φαίνεται. Ο αναγνώστης αισθάνεται παγιδευμένος και παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα την εξέλιξη της ιστορίας, μέχρι το ανατρεπτικό φινάλε. Το μυθιστόρημα έχει ήδη μεταφραστεί σε 23 γλώσσες.

INFO
Συγγραφέας: Caroline Eriksson
Μετάφραση: Ξενοφών Παγκαλιάς
Εκδόσεις Ψυχογιός
Σελ.: 304

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ