ΤΑΙΠΕΔ: Παρατείνονται οι διαγωνισμοί για ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΕΕΣΣΤΥ - iefimerida.gr

ΤΑΙΠΕΔ: Παρατείνονται οι διαγωνισμοί για ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΕΕΣΣΤΥ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την παράταση των χρονοδιαγραμμάτων για τους διαγωνισμούς πώλησης του 100% της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της Ελληνικής Εταιρείας Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού αποφάσισε σήμερα το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ.

Το ΤΑΙΠΕΔ, όπως έγραψε την Παρασκευή το iefimerida.gr, έγινε αποδέκτης από ενδιαφερόμενους επενδυτές της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής αρχικού ενδιαφέροντος, η οποία έληγε σήμερα 21 Μαρτίου 2016 και αποφάσισε την τροποποιήση των σχετικών χρονοδιαγραμμάτων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ σχετικά με τη διαγωνιστική διαδικασία της ΕΕΣΣΤΥ, έλαβε γνώση αιτήματος ενδιαφερόμενου επενδυτή για παράταση της Ημερομηνίας Υποβολής Δεσμευτικών Προσφορών (είχε οριστεί για τις 28/3/2016) με το σκεπτικό ότι θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και Θεσμών και η ψήφιση από την Βουλή δύο κρίσιμων νομοσχεδίων, του φορολογικού και του ασφαλιστικού, τα οποία επηρεάζουν τις οικονομικές προσφορές που θα υποβληθούν.

Σταθμίζοντας τα δεδομένα, και με στόχο την επιτυχή ολοκλήρωση των διαγωνισμών για την ιδιωτικοποίηση των δύο εταιρειών, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ αποφάσισε τη μεταβολή των βασικών ημερομηνιών των χρονοδιαγραμμάτων και όρισε νέα καταληκτική ημερομηνία υποβολής αρχικού ενδιαφέροντος για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ την 15η Απριλίου 2016 και ημερομηνία υποβολής δεσμευτικών προσφορών την 31η Μαίου. Και για την ΕΕΣΣΤΥ καταληκτική προθεσμία για την υποβολή δεσμευτικών προσφορών είναι στις 31/5/2016

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ