Χιρόνα, μια κουκλίστικη πόλη -Καλύτερη από άλλες μεσαιωνικές και πιο οικονομική [εικόνες] - iefimerida.gr

Χιρόνα, μια κουκλίστικη πόλη -Καλύτερη από άλλες μεσαιωνικές και πιο οικονομική [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Βαρκελώνη, Μαδρίτη, Παρίσι, Ρώμη, Φλωρεντία, Βενετία, Πράγα, Βιέννη, Βουδαπέστη. Η Ευρώπη δεν είναι μόνο αυτές οι πόλεις. Υπάρχουν δεκάδες άλλες, εξίσου ή και μεγαλύτερης ομορφιάς που αποτελούν ιδανικούς προορισμούς για μικρές αποδράσεις. Συνήθως και πιο οικονομικές. Ξεκινάμε από τη Χιρόνα.

Η ισπανική Χιρόνα είναι η μεγαλύτερη πόλη της βόρειας Καταλονίας. «Ενα κουτί κοσμήματα γεμάτο μουσεία, γκαλερί και γοτθικές εκκλησίες. Ολα τους μέσα στα μεσαιωνικά τείχη της πόλης, θα τα βρεις ακολουθώντας τα πλακόστρωτα σοκάκια». Αυτή είναι η περιγραφή του lonely planet για την όμορφη αυτή ισπανική πόλη με τον ποταμό που τη διασχίζει και χωρίζει την παλιά πόλη με το σύγχρονο εμπορικό κέντρο.

Χιρόνα, μια κουκλίστικη πόλη -Καλύτερη από άλλες μεσαιωνικές και πιο οικονομική [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Η Χιρόνα υπήρξε μια πλούσια πόλη στο μεσαίωνα κάτι που φαίνεται από τα γοτθικά κτίρια που έχουν διασωθεί από τις επανειλημμένες επιθέσεις και πολιορκίες που δέχθηκε η πόλη. Σημαντικά είναι και τα ίχνη της εβραϊκής κοινότητας που άνθισε στη Χιρόνα μέχρι και το 1492. Αυτός είναι ο πολιτιστικός πλούτος που μπορεί να ανακαλύψει κάθε επισκέπτης της καταλονικής πόλης. Η διασκέδαση δεν περιορίζεται, όμως, εκεί, αφού η Χιρόνα είναι φημισμένη και για την ξέφρενη νυχτερινή ζωή της, αλλά και για τις ιδιαίτερες γεύσεις που μπορεί να δοκιμάσει κανείς στα εκατοντάδες εστιατόρια της πόλης... Εκεί βρίσκεται και ένα από τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου, του οποίου τα πιάτα είναι εμπνευσμένα από αρώματα. Το El Celler de Can Roca.

Το El Celler de Can Roca

Και οι εκπλήξεις της Χιρόνα δεν σταματούν εκεί. Η γραφική γειτονιά «Σπίτια της Ονγιάρ» με τα χρωματιστά σπίτια, όλα έργα διάσημων καλλιτεχνών και αρχιτεκτόνων, που έγινε επί τούτου για να ενισχυθεί... ο ειδυλλιακός αέρας της πόλης, προσφέρεται για χαλαρές βόλτες....

Χιρόνα, μια κουκλίστικη πόλη -Καλύτερη από άλλες μεσαιωνικές και πιο οικονομική [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Μικρή έκπληξη και το έργο τέχνης του Γουστάβ Αϊφελ, του ανθρώπου που έφτιαξε τον διάσημο Πύργο του Αϊφελ στο Παρίσι. Πριν αυτή την κατασκευή που έγινε σήμα κατατεθέν της Πόλης του Φωτός, ο Αϊφελ είχε φτιάξει ένα άλλο, μικρότερο βέβαια, έργο τέχνης στη Χιρόνα.

Οι λάτρεις της τέχνης και όχι μόνο, πάντως, δεν θα πρέπει να παραλείψουν να επισκεφθούν το Figueres. Εκεί βρίσκεται κρυμμένο, ένα μουσείο γεμάτο με έργα του Σαλβαδόρ Νταλί.


Ολα αυτά, σε συνδυασμό με την ομορφιά της φύσης που την περιβάλλει, τις δυο εκπληκτικές παραλίες που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από την πόλη, αλλά και το αεροδρόμιο που διαθέτει την καθιστούν έναν από τους τοπ προορισμούς της Ευρώπης, ιδανικούς για σύντομες αποδράσεις για χαλάρωση και διασκέδαση.

Costa Brava και Tossa, δυο παραλίες σε κοντινή απόσταση από τη Χιρόνα

Χιρόνα, μια κουκλίστικη πόλη -Καλύτερη από άλλες μεσαιωνικές και πιο οικονομική [εικόνες] | iefimerida.gr 6
Χιρόνα, μια κουκλίστικη πόλη -Καλύτερη από άλλες μεσαιωνικές και πιο οικονομική [εικόνες] | iefimerida.gr 7
Χιρόνα, μια κουκλίστικη πόλη -Καλύτερη από άλλες μεσαιωνικές και πιο οικονομική [εικόνες] | iefimerida.gr 8
Χιρόνα, μια κουκλίστικη πόλη -Καλύτερη από άλλες μεσαιωνικές και πιο οικονομική [εικόνες] | iefimerida.gr 9
Χιρόνα, μια κουκλίστικη πόλη -Καλύτερη από άλλες μεσαιωνικές και πιο οικονομική [εικόνες] | iefimerida.gr 10
Χιρόνα, μια κουκλίστικη πόλη -Καλύτερη από άλλες μεσαιωνικές και πιο οικονομική [εικόνες] | iefimerida.gr 11
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Χιρόνα Καταλονία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ