Τι θα αλλάξει ο Τσίπρας στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής για να μπει τέλος στη ρήξη με τους ΑΝΕΛ - iefimerida.gr

Τι θα αλλάξει ο Τσίπρας στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής για να μπει τέλος στη ρήξη με τους ΑΝΕΛ

Στη φόρμουλα, μέσω της οποίας και θα τερματιστεί οριστικά το ενδεχόμενο της ρήξης με τους ΑΝΕΛ, έχει καταλήξει το Μέγαρο Μαξίμου μετά το πρόβλημα που ανέκυψε με την αναφορά του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής περί «Μακεδονίας».

Απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες του iefimerida.gr διαβεβαιώνουν ότι τις επόμενες μέρες θα ακολουθήσει "αναβάθμιση του υπουργείου μεταναστευτικής πολιτικής", γεγονός που σημαίνει ότι το υπουργείο θα αποκτήσει δική του δομή πιθανότατα και με την ενίσχυση υφυπουργών.

Όπως όλα δείχνουν θα στελεχωθεί από περισσότερες γραμματείες, με στόχο την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση του προσφυγικού. Στέλεχος της κυβέρνησης, άλλωστε, έλεγε χαρακτηριστικά πως στην παρούσα φάση προέχει να υπάρξει το κατάλληλο προσωπικό προκειμένου να οργανωθούν καλύτερα οι δομές και να υπάρξουν δυνατότητες όλων αυτών των χιλιάδων προσφύγων.

Στήριξη σε Μουζάλα, παρά τους… αστερίσκους
Κατά γενική ομολογία, το "κύμα" στήριξης στο πρόσωπο του Γιάννη Μουζάλα, τόσο από το Μέγαρο Μαξίμου, αλλά και από σύσσωμο τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι τεράστιο. Ακόμα, μάλιστα, και κυβερνητικά στελέχη που είχαν επιφυλάξεις για τις ικανότητες του Μουζάλα και τα οποία στις κατ' ιδίαν συζητήσεις δεν είχαν κανέναν ενδοιασμό να επικρίνουν τους χειρισμούς του, σημείωναν πως "δεν γίνεται να φύγει ένας υπουργός που έχει πάρει πάνω του το προσφυγικό".

Βέβαια, παραμένει ερωτηματικό η αντίδραση του Πάνου Καμμένου, που απουσιάζει στις ΗΠΑ, αν και ο τελευταίος έχει «γλυκάνει» την αρχική του αποστροφή με την οποία απαιτούσε την «παραίτηση Μουζάλα».

Εκκρεμεί, βέβαια, η συνάντησή του με τον πρωθυπουργό που θα καθορίσουν και τις οριστικές αποφάσεις. Δεν αποκλείεται, πάντως, το «σήριαλ Μουζάλα» να πάρει παράταση για την επόμενη εβδομάδα σε περίπτωση που τα προγράμματα των δυο κυβερνητικών εταίρων δεν το επιτρέψουν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ