Σε αστυνομικό κλοιό η Αθήνα - iefimerida.gr

Σε αστυνομικό κλοιό η Αθήνα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επί ποδός 7.000 αστυνομικοί στην Αθήνα για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ αποφάσισαν να αναπτυχθεί μεγάλος αριθμός αστυνομικών δυνάμεων ώστε να περιορίσουν έκτροπα και επεισόδια που μπορεί να προκαλέσουν ομάδες κουκουλοφόρων. Μάλιστα από την αστυνομία έχει δοθεί η εντολή για περιορισμένη χρήση δακρυγόνων και χημικών, ενώ και να εφαρμοστεί το δόγμα της ανοχής και της ψυχραιμίας.

Τα μέτρα αστυνόμευσης έχουν ήδη ξεκινήσει και αναμένεται να κορυφωθούν την Πέμπτη με τις εκδηλώσεις εορτασμού. Σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα» το σχέδιο προβλέπει:

  • 7000 ένστολους, από αυτούς οι 2000, θα ανήκουν στην Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων. Θα είναι δηλαδή 30 διμοιρίες της ΥΜΕΤ (Υποδιεύθυνση Μέτρων Τάξης), 20 διμοιρίες της ΥΑΤ (Υποδιεύθυνση Αποκατάστασης Τάξης).
  • Σχεδόν το σύνολο των δυνάμεις των ομάδων ΔΙ.ΑΣ και ΔΕΛΤΑ. Και εκατοντάδες άνδρες της Ασφάλειας, Κρατικής και της Τροχαίας.
  • Στο σχέδιο δράσης συμπεριλαμβάνεται και μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής. Οχήματα και άνδρες θα βρίσκονται σε προκαθορισμένα σημεία.
  • Όσες κάμερες είναι σε λειτουργία , προκειμένου η Τροχαία Θα ελέγχει την κίνηση στις κεντρικές λεωφόρους, ενώ θα "ζουμάρουν" στους διαδηλωτές με σκοπό να εντοπίζεται κάθε ύποπτη κίνηση.
  • Ανάλογα με την εξέλιξη των γεγονότων αναμένεται να χρησιμοποιηθεί και το ειδικό όχημα εκτόξευσης νερού (ο...γνωστός «Αίαντας») προκειμένου να μην πνιγεί η πόλη στα δακρυγόνα., καθώς θα γίνει προσπάθεια μείωσης της χρήσης χημικών και ασφυξιογόνων ουσιών. Και αυτό γιατί η χρήση χημικών, απέτυχε παταγωδώς αφού από τη μία όσοι προκαλούσαν επεισόδια ήταν εφοδιασμένοι με ειδικές αντιασφυξιογόνες μάσκες και συνεπώς δεν τους έπιαναν τα χημικά και από την άλλη υπάρχει κίνδυνος απλοί διαδηλωτές να αντιμετωπίσουν σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ