Οι ΗΠΑ επιστρέφουν στην Αβάνα -Η πρώτη συμφωνία αμερικανικής εταιρείας με την Κούβα από το 1959 - iefimerida.gr

Οι ΗΠΑ επιστρέφουν στην Αβάνα -Η πρώτη συμφωνία αμερικανικής εταιρείας με την Κούβα από το 1959

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η επιστροφή των ΗΠΑ στην Αβάνα, σε οικονομικούς όρους, ξεκίνησε ήδη.

Χθες, μία ημέρα πριν από την ιστορική επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα στη χώρα, υπεγράφη η πρώτη συμφωνία αμερικανικής εταιρείας με την Κούβα, από το 1959.

Πρόκειται για επένδυση πολλών εκατομμυρίων δολαρίων της Starwood Hotels & Resorts Worldwide. Σε αυτή την εταιρεία ανήκουν τα ξενοδοχεία Le Meridien, Sheraton, W και Westin, ενώ με βάση τη συμφωνία θα διαχειρίζεται δύο ιδιοκτησίες στην Αβάνα. Παράλληλα υπέγραψε και μια προκαταρκτική συμφωνία για μια τρίτη.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία θα διαχειρίζεται το ξενοδοχείο Inglaterra, το οποίο άνοιξε το 1875, διαθέτει 83 δωμάτια στην καρδιά της Αβάνας και θα ενταχθεί στις πολυτελείς ιδιοκτησίες της εταιρείας. Η Starwood θα αναλάβει επίσης το ξενοδοχείο Quinta Avenida, που βρίσκεται επίσης στην πρωτεύουσα. Αυτό θα ανοίξει στα τέλη της χρονιάς με την επωνυμία Sheraton και θα διαθέτει 186 δωμάτια.

Ο ξενοδοχειακός όμιλος υπέγραψε εξάλλου μια προκαταρκτική συμφωνία με τις κουβανικές αρχές για το ξενοδοχείο Santa Isabel, που βρίσκεται επίσης στην Αβάνα.

Για την υπογραφή της συγκεκριμένης συμφωνίας, η Starwood πήρε ειδική άδεια από το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, καθώς ακόμη απαγορεύονται τέτοιες επενδύσεις με βάση το αμερικανικό οικονομικό εμπάργκο στην Κούβα.

Παρότι οι σχέσεις Ουάσιγκτον- Αβάνας έχουν εξομαλυνθεί τον τελευταίο χρόνο, το οικονομικό εμπάργκο μπορεί να αρθεί μόνο με τη συγκατάθεση του Κογκρέσου, που σήμερα ελέγχεται από τους Ρεπουμπλικανούς.

Η τουριστική βιομηχανία της Κούβας έχει ανθίσει μετά την προσέγγιση του Δεκεμβρίου 2014 με τις ΗΠΑ. Οι διεθνείς επισκέπτες αυξήθηκαν κατά 17% και το 2015 έφθασαν τον αριθμό ρεκόρ των 3,5 εκατομμυρίων. Οι Αμερικανοί που επισκέφθηκαν το νησί αυξήθηκαν κατά 77% και έφθασαν τις 161.000.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Starwood ΗΠΑ Κούβα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ