Νταβούτογλου: Τα χρήματα θα πάνε για το καλό των Σύρων προσφύγων - iefimerida.gr

Νταβούτογλου: Τα χρήματα θα πάνε για το καλό των Σύρων προσφύγων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Αχμέτ Νταβούτογλου μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής όπου υπήρξε συμφωνία μεταξύ της ΕΕ και της Τουρκίας για τους πρόσφυγες, ο Τούρκος πρωθυπουργός τόνισε ότι τα χρήματα ότι θα πάνε για καλό των Σύρων.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Είναι ιστορική η ημερομηνία της συμφωνίας, η ΕΕ και η Τουρκία έχουν το ίδιο μέλλον. Το θέμα δεν αφορά την διαχείριση μιας κρίσης, οφείλουμε να μοιραζόμαστε ένα όραμα και να έχουμε έναν κοινό στόχο. Θα αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα των ανθρώπων στο Αιγαίο και στη γύρω περιοχή.

Θα πρέπει η ΕΕ να δεχτεί στα εδάφη της τον ίδιο αριθμό ατόμων με την Τουρκία. Υπάρχουν συγκεκριμένα σχέδια. Τις επόμενες εβδομάδες θα καταβληθούν τα 3 δισ. Αυτά δεν θα πάνε στην Τουρκία. Τα χρήματα αυτά θα δοθούν για το καλό των Σύρων προσφύγων και η Τουρκία θα φροντίσει για τη διαχείριση αυτών των ποσών.

Όταν ολοκληρωθούν όλα τα βήματα, θα πρέπει να αρχίσουν οι διαδικασίες για την ένταξη της Τουρκίας. Θα επιταχύνουμε το άνοιγμα και άλλων κεφαλαίων. Δεν υπάρχει μέλλον της Τουρκίας χωρίς την ΕΕ και το αντίστροφο. Χρειαζόμαστε συμφωνία για την προσφυγική κρίση. Θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε μια ειρηνική γειτονιά.

Χρειάζεται αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, καθώς είναι ένα πρόβλημα που όλοι βιώνουμε. Υπάρχουν πολλές φωνές που υποστηρίζουν τις τρομοκρατικές οργανώσεις και αυτές οι φωνές βρίσκονται κοντά σε αυτό το κτήριο. Δεν θα πρέπει να κάνουμε διαχωρισμό των θυμάτων».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Νταβούτογλου Τουρκία χρήματα ευρώπη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ