Φάιμαν: Πρέπει να αποκλείσουμε κάθε παράνομη οδό εισόδου στην Ευρώπη - iefimerida.gr

Φάιμαν: Πρέπει να αποκλείσουμε κάθε παράνομη οδό εισόδου στην Ευρώπη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αμέσως μετά την συμφωνία ΕΕ και Τουρκίας, ο Βέρνερ Φάιμαν έκανε δηλώσεις στις Βρυξέλλες αναφέροντας για το προσφυγικό.

Θα πρέπει να κοιτάζουμε να μην υπάρχουν εγκληματικές τάσεις. Κάθε είσοδος πρέπει να είναι νόμιμη. Δεν θα πρέπει να ξεχνούμε ότι έχουμε πολύ κόσμο που θέλει να μπει στην Ευρώπη. Μήπως δεν φτάνει να κλείσουμε έναν δρόμο προς την Ευρώπη και να ανοίξουν άλλοι.

Πρέπει να αποφευχθεί κάθε είδους εγκληματικότητα. Αυτοί που δεν έχουν δικαίωμα για βίζα, πρέπει να γυρίζουν πίσω. Πρέπει να λάβουμε μέτρα. Όποιος μπαίνει στην Ευρώπη πρέπει να μπαίνει νόμιμα, για αυτό θα πρέπει να κλείσουν οι δρόμοι.

Πιστεύουμε ότι θα υπάρξει σημαντική πρόοδος. Δεν περιμένουμε να έρθουν τόσοι πολλοί στην Αυστρία, όσοι είναι και στη Γερμανία. Ενα από αυτά τα μέτρα είναι η νόμιμη είσοδος προσφύγων. Τώρα κάνουμε ότι μπορούμε, έχουμε πει να πάρουμε πάνω από 50.000 μετανάστες που έρχονται νόμιμα και όχι παράνομα. Να μας πει και η Γερμανία και τα άλλα κράτη πως μπορούν να δεχθούν. Έχουμε πει πόσους μπορούμε να βάλουμε» είπε ο Αυστριακός Καγκελάριος.

Αναφορικά με την απελευθέρωση της βίζας για τους Τούρκους πολίτες ο Φάιμαν είπε «Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι μέχρι στιγμής είναι ότι δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να απελευθερωθεί η βίζα στους Τούρκους πολίτες, δεν έχουν εκπληρωθεί οι μισές προϋποθέσεις ακόμη. Μόνο αν εκπληρωθούν θα υπάρξουν αλλαγές. Δεν μπορούμε να υποχωρήσουμε και να βάλουμε νερό στο κρασί μας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Φάιμαν πρόσφυγες Αυστρία σύνοδος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ