Γιώργος Ρόρρης με τσέμπαλο και άριες, στη Φωκίωνος Νέγρη – Είσοδος ελεύθερη [εικόνες] - iefimerida.gr

Γιώργος Ρόρρης με τσέμπαλο και άριες, στη Φωκίωνος Νέγρη – Είσοδος ελεύθερη [εικόνες]

Αυτή την Τετάρτη, στην γκαλερί «Φωκίωνος Νέγρη 16», μια μίνι μπαρόκ συναυλία, ανάμεσα στα ατμοσφαιρικά έργα του ζωγράφου Γιώργου Ρόρρη, που παρουσιάζονται στην έκθεσή του «Η κρυμμένη εικόνα».

Επηρεασμένοι από την ατμόσφαιρα των έργων του Γιώργου Ρόρρη, ο Μάρκελλος Χρυσικόπουλος στο τσέμπαλο και η μεσόφωνος Θεοδώρα Μπάκα θα παρουσιάσουν έργα των συνθετών Κλάουντιο Μοντεβέρντι, Χένρι Πέρσελ, Ντομένικο Σκαρλάτι, Τζούλιο Κατσίνι κ.α. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της έκθεσης του Γιώργου Ρόρρη με τίτλο «Η κρυμμένη εικόνα» που διοργανώνει το Ιδρυμα «Η άλλη Αρκαδία» - Συλλογή Σωτήρη Φέλιου στον χώρο τέχνης Φωκίωνος Νέγρη 16.

 Γιώργος Ρόρρης με τσέμπαλο και άριες, στη Φωκίωνος Νέγρη – Είσοδος ελεύθερη [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Στην έκθεση παρουσιάζονται 33 έργα του εικαστικού που ανήκουν στη Συλλογή Σωτήρη Φέλιου. Τα έργα αυτά, που χρονολογούνται από το 1990 μέχρι σήμερα και αποτελούν ένα σύνολο απολύτως αντιπροσωπευτικό της ζωγραφικής διαδρομής του Γιώργου Ρόρρη (γ. 1963).

 Γιώργος Ρόρρης με τσέμπαλο και άριες, στη Φωκίωνος Νέγρη – Είσοδος ελεύθερη [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Τα πρώιμα εσωτερικά, τα πρώτα αστικά και αγροτικά τοπία, οι νεκρές φύσεις, ο κόσμος του εργαστηρίου, το ντυμένο και το γυμνό μοντέλο, η προσθήκη των τελάρων στο αρχικό τελάρο του κάθε πίνακα, η σημασία του χώρου, η πίστη στον ρεαλισμό και παράλληλα η σχέση με την αφαίρεση, η απόδοση του ορατού μέσα από μια ψυχική ενόραση που υπερβαίνει το πεδίο της πραγματικότητας, είναι μερικές από τις πτυχές του έργου του Γιώργου Ρόρρη στις οποίες επικεντρώνεται η έκθεση αυτή.

 Γιώργος Ρόρρης με τσέμπαλο και άριες, στη Φωκίωνος Νέγρη – Είσοδος ελεύθερη [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Η έκθεση συνοδεύεται από πλήρως εικονογραφημένο, δίγλωσσο (ελληνικά-αγγλικά) κατάλογο, ο οποίος περιλαμβάνει κείμενα του Σωτήρη Φέλιου, της Ελισάβετ Πλέσσα, του Μισέλ Φάις και του Γιώργου Ρόρρη, καθώς και φωτογραφίες του ζωγράφου και του εργαστηρίου του από τον Jean-François Bonhomme.

 Γιώργος Ρόρρης με τσέμπαλο και άριες, στη Φωκίωνος Νέγρη – Είσοδος ελεύθερη [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Η έκθεση και η συναυλία
Μικρή μπαρόκ ανθολογία στην «Η κρυμμένη εικόνα», του Γιώργου Ρόρρη
Γκαλερί «Φωκίωνος Νέγρη 16»: Φ. Νέγρη 16, Κυψέλη, τηλ. 210 8824681
Ημέρα και ώρα: Τετάρτη, 23 Μαρτίου στις 20.00
Είσοδος ελεύθερη (η πόρτα κλείνει στις 20:15)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ έκθεση Μουσική Αθήνα Κυψέλη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ