Ρωμαίος και Ιουλιέτα του Κωνσταντίνου Ρήγου, χωρίς εισιτήριο στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά [εικόνες] - iefimerida.gr

Ρωμαίος και Ιουλιέτα του Κωνσταντίνου Ρήγου, χωρίς εισιτήριο στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με αφορμη την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου που γιορτάζεται την Κυριακή 27 Μαρτίου, το Δημοτικό Θεατρο Πειραιά, δίνει μία δωρεάν παράσταση.

Αφιερώνει ειδικά για την ημέρα το έργο «Ρωμαίος και Ιουλιέττα» του Σαίξπηρ, που σκηνοθετεί ο Κωνσταντίνος Ρήγος, σε νέους ηλικίας 18 έως 28 ετών.
Μία παράσταση με τη σύγχρονη ματιά του Κωνσταντίνου Ρήγου, πάνω στο κλασικό κείμενο του Σαίξπηρ.

Ρωμαίος και Ιουλιέτα του Κωνσταντίνου Ρήγου, χωρίς εισιτήριο στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Τι πρεπει να γνωρίζετε
Αυτή η παράσταση έχει δύο Ιουλιέτες και επτά Ρωμαίους. Ολα είναι διαφορετικά. Τα τοπία στερούνται ομορφιάς, ήλιος ποτέ δεν ξημερώνει, η μουσική ενοχλεί αντί να ευφραίνει, ο ρομαντισμός χλευάζεται, ο έρωτας απαγορεύεται, το μίσος επιβάλλεται απ’ την παράδοση και η εξουσία, αόρατη, μα πανταχού παρούσα, προάγει και τιμωρεί ταυτόχρονα το ξέσπασμα της βίας. Στον δυσοίωνο αυτόν τόπο, όπου η δημόσια τάξη διασαλεύεται κάθε νύχτα, ένα ζευγάρι πάει κόντρα στην παράδοση και επαναστατεί με τον δικό του τρόπο. Ερωτεύονται.

Ρωμαίος και Ιουλιέτα του Κωνσταντίνου Ρήγου, χωρίς εισιτήριο στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Με τους Ιερώνυμο Καλετσάνο, τη μέτζο σοπράνο Αρτεμις Μπόγρη και την υψίφωνο Λητώ Μεσσήνη. Μαζί τους Αχτάρ Αλέξανδρος, Επιθυμιάδη Δανάη, Καραούλης Γιάννης, Καραχανίδης Αναστάσιος, Κατσής Γιώργος, Παναγιώτης Μπρατάκος, Παϊταζόγλου Κίττυ, Πλεμμένος Κωνσταντίνος, Σταμόπουλος Αντώνης.

Τα εισιτήρια εισόδου για την παράσταση της 27ης Μαρτίου διανέμονται από το ταμείο του ΔΘΠ με σειρά προτεραιότητας για την παράσταση της Κυριακής 27 Μαρτίου (19.00)

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ Ηρώων Πολυτεχνείου 32 και Βασιλέως Γεωργίου, τηλ: 210 4143310 - 210 4143320

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ