Βαρύ κλίμα και κατήφεια στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ - iefimerida.gr

Βαρύ κλίμα και κατήφεια στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Βαρύ ήταν το κλίμα στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, καθώς οι παριστάμενοι υπουργοί δεν κατόρθωσαν να διασκεδάσουν την ανησυχία των μελών του κομματικού οργάνου.

Τα μέλη του οργάνου διατύπωσαν επίμονα ερωτήματα για το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Προσαρμογής, ενώ πολλοί άσκησαν κριτική στους υπουργούς, με το σκεπτικό ότι η ως τώρα κυβερνητική πολιτική ούτε αποτελεσματική είναι, ενώ καταρρακώνει την κοινωνική συνοχή. Παράλληλα, απαίτησαν ένα "ευκρινές σχέδιο εξόδου", χωρίς γενικολογίες και ευχολόγια, ζητώντας από τον "τσάρο" της οικονομίας να υπάρξει σαφές χρονοδιάγραμμα, κοστολογημένα μέτρα, αλλά και αντιμετώπιση της ύφεσης.

"Το διακύβευμα για το 2011 είναι να στηριχθεί η απασχόληση και οι επενδύσεις", συμφώνησε η υπουργός Εργασίας, Λούκα Κατσέλη, ενώ ο αναπληρωτής υπουργός, Γιώργος Κουτρουμάνης, έκανε εκτενή αναφορά στην οικονομική αιμορραγία των ασφαλιστικών ταμείων. Υπογράμμισε, μάλιστα, την ανάγκη να στηριχθούν τα οικονομικά των ταμείων από την πάταξη της εισφοροδιαφυγής.
Ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ανέλυσε εκτενώς τα νέα επενδυτικά προγράμματα για την προσέλκυση επενδύσεων με μέιωση τιμών, αλλά και τα προβλεπόμενα προγράμματα νεανικής επιχειρηματικότητας.
Βαρύ ήταν το κλίμα για τον "τσάρο" της οικονομίας, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, καθώς τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου δε φάνηκε να πείστηκαν από την αισιοδοξία του κ. Παπακωνσταντίνου για τη σωστή εφαρμογή του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, αλλά και για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας...

Επικοινωνιακό έλλειμμα

Αίσθηση προκάλεσαν οι αιχμές που άφησε η Λούκα Κατσέλη για την επικοινωνιακή διαχείριση της κυβερνητικής πολιτικής. "Το κλίμα είναι κακό στην κοινωνία ωστόσο αυτή τη χρονιά έχουμε κάνει πάνω από 10 μεταρρυθμίσεις και το θέμα είναι να κάνουμε την κοινωνία κοινωνό του αποτελέσματος", επισήμανε η υπουργός Εργασίας, "καρφώνοντας" και όσα στελέχη του ΠΑΣΟΚ διαφωνούν και το... λένε: "Γι' αυτό όλοι μας, μέχρι το τελευταίο στέλεχος πρέπει να είστε πολλαπλασιαστές και όχι διαιρέτες", είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ