Κουρουμπλής: Σύγχρονο Νταχάου η Ειδομένη - iefimerida.gr

Κουρουμπλής: Σύγχρονο Νταχάου η Ειδομένη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με το ναζιστικό κολαστήριο του Νταχάου παρομοίασε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής την Ειδομένη όπου 15.000 περίπου πρόσφυγες ζουν στην περιοχή χωρίς προστασία από τις καιρικές συνθήκες.

«Δεν διστάζω να πω ότι εδώ είναι ένα σύγχρονο Νταχάου, αποτέλεσμα της λογικής των κλειστών συνόρων... Εμείς πιστέψαμε στην Ευρώπη των ανοιχτών συνόρων» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εσωτερικών κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στην περιοχή, ενώ είπε ότι η Ειδομένη έχει μεταβληθεί σε ένα άτυπο προσφυγικό κέντρο, γιατί οι μετανάστες και οι πρόσφυγες πιστεύουν ότι κάποια στιγμή θα ανοίξουν τα σύνορα.

Ο υπουργός Εσωτερικών δεσμεύτηκε από την πλευρά του ότι θα ενισχυθεί η υγειονομική κάλυψη και οι εμβολιασμοί των προσφύγων.

«Το κράτος καταβάλει κάθε προσπάθεια, σε συνεργασία με τις ΜΚΟ, αλλά και τους απλούς πολίτες που καταθέτουν την ψυχή τους τα αποθέματα της ανθρωπιάς τους για να βοηθήσουν όπως μπορούν με το δικό τους τρόπο» πρόσθεσε ο υπουργός, που εξήρε και το έργο της αστυνομίας.

«Η Ευρώπη δυσκολεύεται να αφομοιώσει 1,5 εκατ. ανθρώπους που δεν ήταν επιλογή τους να φύγουν από τις χώρες τους, τους ανάγκασαν οι πόλεμοι που προκάλεσε και η Ευρώπη» τόνισε.

Τέλος, διέψευσε ότι υπάρχει βιασμός 7χρονης από ενήλικο, παρά μόνο απόπειρα, κάνοντας λόγο για μεμονωμένο περιστατικό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ