Φάιμαν: Συμφωνήσαμε σε μια κοινή θέση, περιμένουμε την Τουρκία - iefimerida.gr

Φάιμαν: Συμφωνήσαμε σε μια κοινή θέση, περιμένουμε την Τουρκία

EUROKINISSI/ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την στάση της Τουρκίας αναμένουν οι 28 ηγέτες της ΕΕ, οι οποίοι συμφωνήσαν σε μια κοινή θέση, όπως δήλωσε μετά το δείπνο ο Βέρνερ Φάιμαν.

«Θα πάρουμε μέτρα για να αντιμετωπίσουμε το προσφυγικό. Περιμένουμε να δούμε πως θα συμπεριφερθεί η Τουρκία. Οι χώρες της ΕΕ έχουμε μία κοινή στάση και περιμένουμε να δούμε αν θα υπάρξει συμφωνία με την Τουρκία», τόνισε, μιλώντας στους δημοσιογράφους και συνέχισε, λέγοντας:

«Η επαναπρόωθηση θα πρέπει να λειτουργήσει γιατί διαφορετικά δεν θα σταματήσει η ροή. Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι όποιος πληρώνει για να περάσει από την Τουρκία στην Ελλάδα θα στέλνετε πίσω. Μόνοι όσοι περνούν νόμιμα τα σύνορα θα έχουν ελπίδα μετεγκατάστασης στην Ευρώπη».

«Σημαντικό να μείνει κλειστός ο βαλκανικός διάδρομος», υποστήριξε.

«Η χώρα μου είναι η δεύτερη που έχει πάρει τους περισσότερους πρόσφυγες. Το σημαντικό είναι να σταματήσει ο πόλεμος», επεσήμανε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ