Τα έσπασαν Αθήνα-κουαρτέτο για τα «κόκκινα» δάνεια – Νέα συνάντηση το Σάββατο - iefimerida.gr

Τα έσπασαν Αθήνα-κουαρτέτο για τα «κόκκινα» δάνεια – Νέα συνάντηση το Σάββατο

(EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Χωρίς αποτέλεσμα έληξε η συνάντηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου και Γιώργου Σταθάκη με τους εκπροσώπους του κουαρτέτου για τα «κόκκινα» δάνεια.

Η απόσταση των δύο πλευρών είναι μεγάλη και συμφώνησαν να συναντηθούν εκ νέου το Σάββατο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ιδίως το ΔΝΤ επέμεινε στην άποψη «όλα στο σφυρί», με αποτέλεσμα να μην επέλθει συμφωνία.

«Έχουμε απόσταση» παραδέχθηκε ο υπ. Οικονομίας Γ. Σταθάκης. Οι δανειστές έχουν κοινή γραμμή και ζητούν την απελευθέρωση πώλησης των δανείων, καθώς όπως είπε ο υπουργός: "Ζητούν να πωλούνται τα πάντα". Διευκρίνισε όμως ότι "εξαιρούν όμως, ένα μέρος της πρώτης κατοικίας αυτών που προστατεύονται, ενώ συζητάνε και μερικά συνδεδεμένα (με την πρώτη κατοικία)".

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι οι δανειστές κάνουν και κάποιες υποχωρήσεις, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί σε λεπτομέρειες.

Υπενθυμίζεται ότι, η πρόταση της ελληνικής πλευράς προβλέπει για τρία χρόνια εξαίρεση από την πώληση των στεγαστικών δανείων και όσων δανείων έχουν υποθήκη ή προσημειωμένη την πρώτη κατοικία και την διατήρηση της προστασίας των μικρομεσαίων επιχειρηματικών δανείων με όρια έως 500.000 ευρώ των επαγγελματιών, με δάνεια έως 250.000 ευρώ και τα καταναλωτικά δάνεια με όριο τα 20.000 ευρώ.

Πληροφορίες ανέφεραν ότι οι θεσμοί φέρονται να κάνουν μια παραχώρηση εξαιρώντας από την πώληση την α' κατοικία, ωστόσο με τα κριτήρια και τα όρια που πιθανότατα ισχύουν για τον νόμο Κατσέλη.

Επιπλέον, δέχονται κάποια επιχειρηματικά δάνεια που συνδέονται με α' κατοικία, «φωτογραφίζοντας» ουσιαστικά δάνεια ΜμΕ που είχαν ληφθεί με ενέχυρο την πρώτη κατοικία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ