Τόνι Μπλέρ: «Ενδεχόμενη κατάρρευση του ευρώ θα ήταν καταστροφική» - iefimerida.gr

Τόνι Μπλέρ: «Ενδεχόμενη κατάρρευση του ευρώ θα ήταν καταστροφική»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Τόνι Μπλερ προειδοποίησε ότι πιθανή κατάρρευση του ευρώ θα ήταν «καταστροφική» και κάλεσε την Ευρώπη να ενεργήσει γρήγορα και συντονισμένα προκειμένου να υποστηρίξει το ενιαίο νόμισμα.

«Υπάρχουν πολύ δύσκολες και πολύ έπώδυνες επιλογές για τη σταθεροποίηση του ενιαίου νομίσματος. Εάν το ενιαίο νόμισμα κατέρρε αυτό θα ήταν καταστροφικό», τόνισε ο κ. Μπλερ στην τηλεόραση του BBC.

«Είναι απολύτως σημαντικό για το ενιαίο νόμισμα, εάν θέλουν να διατηρηθεί, να διαθέσουν η Ευρώπη και οι θεσμοί της όλες τους τις δυνάμεις για να το υποστηρίξουν. Δεν υποτιμώ τη δυσκολία αυτού του εγχειρήματος, ούτε το τεράστιο πρόβλημα που αποτελεί για τη Γερμανία μια τέτοια δέσμευση. Ομως, από την άλλη πλευρά, εάν το ευρώ κατέρρεε, αυτό θα ήταν καταστροφικό για τη Γερμανία», τόνισε.

Τέλος, ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας υπογράμμισε την ανάγκη για έναν «ισχυρό δημοσιονομικό συντονισμό, παράλληλα με τη νομισματική ένωση και για μεγάλες μεταρρυθμίσεις του ευρωπαϊκού κοινωνικού μοντέλου».

Η δήλωση αυτή του κ. Μπλέρ δε γίνονται σε ανύποπτο χρόνο, καθώς την Παρασκευή ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον αναμένεται να μεταβεί στο Βερολίνο προκειμένου να συζητήση με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ για την κρίση στην ευρωζώνη.

Την Πέμπτη, ο κ. Κάμερον είχε δηλώσει πως η Μεγάλη Βρετανία είναι «έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο» και πως είναι η ώρα της αλήθειας για το ευρώ. «Εάν οι ηγέτες της ευρωζώνης θέλουν να σώσουν το νόμισμά τους, πρέπει να ενεργήσουν τώρα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ