Jazz αυτοσχεδιασμοί στο μπαρ του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης - Για να υποδεχτούμε την άνοιξη [εικόνες] - iefimerida.gr

Jazz αυτοσχεδιασμοί στο μπαρ του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης - Για να υποδεχτούμε την άνοιξη [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Zz Jazz Quartet στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης τη Δευτέρα 21 Μαρτίου. Μία ομάδα που διασκευαζει κλασσικά jazz κομμάτια με το δικό της στυλ και ύφος.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Jazz στο Μέγαρο», το τετραμελές σχήμα Zz Jazz Quartet θα παρουσιάσει στον χώρο του μπαρ του κτηρίου Μ2 συνθέσεις του Μάιλ Ντέιβις, του Ντίζι Γκιλέσπι, του Φρέντι Χάμπαρντ, του Ντιουκ Ελινγκτον και άλλων διάσημων μορφών της τζαζ, που έχουν διασκευαστεί από τον ιδρυτή του γκρουπ, μουσικό και τρομπετίστα Χρήστο Αναστασιάδη.

Jazz αυτοσχεδιασμοί στο μπαρ του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης - Για να υποδεχτούμε την άνοιξη [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Με ύφος επιθετικό, το κουαρτέτο επιχειρεί να προσδώσει νέα, διαφορετική πνοή σε κλασικά μουσικά θέματα, όπως A Night in Tunisia και All Blues, που σηματοδωτούν την ιστορία της τζαζ.

Αυτοσχεδιασμός και έντονος ρυθμός
Παράλληλα, το σχήμα παρουσιάζει αυθεντικές συνθέσεις του Χρήστου Αναστασιάδη. «Όσοι θα έρθουν στη συναυλία, θα ακούσουν κάτι διαφορετικό. Έχουμε προσαρμόσει γνωστά έργα της τζαζ στους ήχους της σημερινής εποχής, όπως εμείς τους αντιλαμβανόμαστε, και τα παρουσιάζουμε σε πιο groovy ή funky εκτέλεση, δηλαδή με πιο ευχάριστο και σύγχρονο στιλ» λέει ο τρομπετίστας. «Η μουσική μας είναι αυτοσχεδιαστική και ρυθμική, έχει πολλά στοιχεία "μαύρου" παιξίματος και αντλεί σημαντικές επιρροές από τη μουσική σκηνή της Νέας Υόρκης, του Σικάγο και της Βοστόνης, αλλά και της Δυτικής Ακτής των ΗΠΑ, του Λος Άντζελες και του Μαϊάμι», τονίζει ο Χρήστος Αναστασιάδης.

Jazz αυτοσχεδιασμοί στο μπαρ του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης - Για να υποδεχτούμε την άνοιξη [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Τα μέλη του Zz Jazz Quartet εντάσσουν τη μουσική τους στην κατηγορία του bebop, είδος της τζαζ με γρήγορο ρυθμό και ταχείες εναλλαγές, ενώ στις εμφανίσεις τους η τρομπέτα κατέχει πάντα κυρίαρχο ρόλο. Σκοπός τους, μεταξύ άλλων, η αφύπνιση των εσωτερικών διλημμάτων του κοινού, ώστε ο καθένας να αντικρίσει κατάματα τα συναισθήματα και τις ιδέες που συγκρατεί στον εσωτερικό κόσμο του.

Jazz αυτοσχεδιασμοί στο μπαρ του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης - Για να υποδεχτούμε την άνοιξη [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Χρήστος Αναστασιάδης

«Σήμερα οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν κλειστεί στον εαυτό τους. Περπατούν σκυφτοί στο δρόμο και σπάνια ο ένας μιλάει στον άλλο. Διακατέχονται από αμφιθυμία. Διστάζουν να αποφασίσουν. Εμείς, όμως, ως μουσικοί έχουν συμφωνήσει να τολμήσουμε. Αποφασίζουμε να προσεγγίσουμε ένα μουσικό θέμα και το κάνουμε. Αναλαμβάνουμε τον κίνδυνο και δείχνουμε στους θεατές έναν άλλο δρόμο, αυτόν της αποφασιστικότητας. Το παίξιμό μας προκαλεί έξαρση της διάθεσης και είναι απελευθερωμένο. Ακριβώς το ίδιο συναίσθημα, αυτό της απελευθέρωσης, θέλουμε να μεταφέρουμε και στο κοινό που θα μας ακούσει», αναφέρει ο Χρήστος Αναστασιάδης.

Η ταυτότητα του κουαρτέτου
Το Zz Jazz Quartet ιδρύθηκε το 2014 στη Θεσσαλονίκη με πρωτοβουλία του Χρήστου Αναστασιάδη, ο οποίος, έπειτα από αρκετές συνεργασίες με πολλά καταξιωμένα σχήματα, όπως τους Aroma Caribe, Seven of a King και Aperito, κατέληξε να επιλέξει παλαιούς φίλους και ταλαντούχους νέους μουσικούς, για να συνεχίσει την πορεία του. Εκτός του ιδρυτή του, που παίζει τρομπέτα και φλούγκελχορν (φλικόρνο, πνευστό όργανο παρόμοιο της τρομπέτας), στο σχήμα συμμετέχουν ο Κώστας Αντωνόπουλος (ηλεκτρική κιθάρα), ο Νίκος Πανταζόγλου (ηλεκτρικό μπάσο) και ο Γιώργος Μπαϊράμης (ντραμς).

Jazz αυτοσχεδιασμοί στο μπαρ του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης - Για να υποδεχτούμε την άνοιξη [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Zz Jazz Quartet στο Μέγαρο Μουρικής Θεσσαλονίκης
Δευτέρα 21 Μαρτίου (21:00)
Τιμές εισιτηρίων: 10 ευρώ, 5 ευρώ (μαθητικά - φοιτητικά - κάτοχοι κάρτας ανεργίας)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ