Μόλις 937 πρόσφυγες από τους 160.000 που βρίσκονται σε Ελλάδα και Ιταλία έχουν μετεγκατασταθεί στην Ευρώπη [πίνακας] - iefimerida.gr

Μόλις 937 πρόσφυγες από τους 160.000 που βρίσκονται σε Ελλάδα και Ιταλία έχουν μετεγκατασταθεί στην Ευρώπη [πίνακας]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα κράτη-μέλη της ΕΕ είχαν συμφωνήσει πριν από περίπου 7 μήνες στη μετεγκατάσταση 160.000 προσφύγων από την Ελλάδα και την Ιταλία, ωστόσο μέχρι σήμερα η διαδικασία του relocation έχει γίνει για μόλις 937 ανθρώπους.

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης έδωσε στη δημοσιότητα, μέσω Τwitter, τα επίσημα στοιχεία από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Συγκεκριμένα:
Τον Σεπτέμβριο 2015 τα κράτη-μέλη της ΕΕ συμφώνησαν στη μετεγκατάσταση 160.000 προσφύγων από την Ελλάδα και την Ιταλία. Επτά μήνες αργότερα τα αποτελέσματα είναι φτωχά.
Ο αριθμός των προσφύγων που έχουν μετεγκατασταθεί έφτασε τους 937.

  • Κροατία, Τσεχία, Δανία, Εσθονία, Ουγγαρία, Πολωνία, Σλοβενία, Σλοβακία δεν υποδέχθηκαν ούτε έναν πρόσφυγα.
  • Βέλγιο, Βουλγαρία, Κύπρος, Κύπρος, Ιρλανδία, Λευκορωσία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Ρουμανία, Ισπανία, Σουηδία υποδέχθηκαν 3 έως 20 πρόσφυγες.
  • Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ολλανδία, Πορτογαλία έχουν υποδεχθεί 50 έως 290 πρόσφυγες.
  • Ο αριθμός των προσφύγων που πρέπει να μετεγκατασταθούν είναι: 159.063
Μόλις 937 πρόσφυγες από τους 160.000 που βρίσκονται σε Ελλάδα και Ιταλία έχουν μετεγκατασταθεί στην Ευρώπη [πίνακας] | iefimerida.gr 0
Μόλις 937 πρόσφυγες από τους 160.000 που βρίσκονται σε Ελλάδα και Ιταλία έχουν μετεγκατασταθεί στην Ευρώπη [πίνακας] | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ