Γιατί οι γυναίκες πρέπει να κοιμούνται περισσότερο από τους άνδρες- Τι λένε οι επιστήμονες - iefimerida.gr

Γιατί οι γυναίκες πρέπει να κοιμούνται περισσότερο από τους άνδρες- Τι λένε οι επιστήμονες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι γυναίκες συνηθίζουν να κοιμούνται περισσότερο από τους άνδρες, επειδή σύμφωνα με έρευνα ο εγκέφαλός τους είναι πιο... πολύπλοκος.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν πως οι γυναίκες χρειάζονται περίπου 20 λεπτά παραπάνω ύπνο απ΄ότι οι άντρες, καθώς ο γυναικείος εγκέφαλος «λειτουργεί» περισσότερο μέσα στην μέρα.

Στην έρευνα συμμετείχαν περίπου 210 μεσήλικες (άνδρες και γυναίκες).

«Μία από τις βασικές λειτουργίες του ύπνου είναι ότι βοηθάει το μυαλό να «καθαρίσει» από τις σκουτούρες της ημέρας» είπε ο Jim Horne υπεύθυνος του ερευνητικού κέντρου ύπνο στο Πανεπιστήμιο Loughborough.

«Κατά τη διάρκεια του βαθύ ύπνου, ο φλοιός - το τμήμα του εγκεφάλου, το οποίο είναι υπεύθυνο για τη μνήμη, τη γλώσσα κ.α - απεμπλέκεται από τις αισθήσεις και ξεκινάει μία λειτουργία ανάκτησης », σχολιάζει.

Οι γυναίκες έχουν την τάση να υπεραναλύουν πολλά πράγματα ταυτόχρονα και γι΄αυτό χρησιμοποιούν περισσότερο τον εγκέφαλό τους από τους άνδρες. Για το λόγο αυτό, ένα εικοσάλεπτο παραπάνω ύπνος τους είναι απαραίτητος.

Επίσης, οι άνδρες που έχουν υψηλόβαθμες θέσεις στον επαγγελματικό τους χώρο και πρέπει να λαμβάνουν καθημερινά σοβαρές αποφάσεις, χρειάζονται και εκείνοι περισσότερη ώρα ύπνου από τους υπόλοιπους.

Η ίδια μελέτη έδειξε πως ο κακός ύπνος συνδέεται με μια σειρά από παρενέργειες. Αυξημένα επίπεδα ψυχολογικής δυσφορίας, αισθήματα εχθρότητας, κατάθλιψη, θυμός ήταν χαρακτηριστικά που έχουν οι γυναίκες που κοιμούνται λίγο, αλλά όχι οι άνδρες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ύονος γυναίκα έρευνα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ