Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης η 21η Μαρτίου - Ελληνες εικαστικοί εμπνέονται από τον Γιώργο Σεφέρη [εικόνες] - iefimerida.gr

Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης η 21η Μαρτίου - Ελληνες εικαστικοί εμπνέονται από τον Γιώργο Σεφέρη [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με αφορμή την Ημέρα Ποίησης τη Δευτέρα 21 Μαρτίου, εγκαινιάζεται στην αίθουσα Τέχνης ΙΑΝΟΣ η ομαδική έκθεση με τίτλο «Με τον τρόπο του Γ.Σ.».

Ενα εικαστικό αφιέρωμα στον κορυφαίο ποιητή Γιώργο Σεφέρη με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης. Ελληνες εικαστικοί, καλούνται να εμπνευστούν από τον νομπελίστα ποιητή και παρουσιάζουν τα έργα τους υπό την επιμέλεια της Ιριδας Κρητικού.

Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης η 21η Μαρτίου - Ελληνες εικαστικοί εμπνέονται από τον Γιώργο Σεφέρη [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Μπλάτσιος Μάρκος

Στην έκθεση, τοπία της ζωής και της έμπνευσης, απόπειρες προσωπογραφίας-πορτρέτου του ιδίου, σκηνές από την Ελλάδα των δύο μεγάλων πολέμων και της ταραχώδους πολιτικής και κοινωνικής καθημερινότητας που τους ακολούθησε, έμπνευση από συγκεκριμένα ποιήματα και εικονογραφήσεις στίχων, αλλά και αξιόλογες συνεργασίες του καλλιτέχνη, προβάλλουν ένα ικανό πλέγμα εικόνων που «σκιαγραφεί» την προσωπικότητα του σημαντικού Ελληνα ποιητή.

Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης η 21η Μαρτίου - Ελληνες εικαστικοί εμπνέονται από τον Γιώργο Σεφέρη [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Ανδρέας Μαράτος

Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης η 21η Μαρτίου - Ελληνες εικαστικοί εμπνέονται από τον Γιώργο Σεφέρη [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Μελετοπούλου Στέλλα

Συμμετέχουν: Νεκτάριος Αποσπόρης, Σίσσυ Βαμβακά, Ανδρέας Γεωργιάδης, Σάββας Γεωργιάδης, Δημήτρης Γιαννέλος, Δικαία Δεσποτάκη, Κωνσταντίνος Έσσλιν, Λένα Ζευγαρίδου, Ανδρέας Μαράτος, Βαρβάρα Μαυρακάκη, Στέλλα Μελετοπούλου, Τίμος Μπατινάκης, Παναγιώτης Μπελντέκος, Άννα Μπίλη, Μάρκος Μπλάτσιος, Γεωργία Μπλιάτσου, Γεύσω Παπαδάκη, Μαίρη Παππά, Μαρία Πάστρα, Στέλιος Πετρουλάκης, Άντζελα Πετροχείλου, Νίκη Πρόκου, Γιώργος Σαλταφέρος, Βασίλης Σούλης, Πηγή Σπυράτου, Μαρίνα Στελλάτου, Γιώργος Ταξίδης, Ελευθερία Τσέικο, Κατερίνα Τσεμπελή, Βιργινία Φιλιππούση, Στεφανία Χαρσούλα, Αθηνά Χατζή, Αριστείδης Χρυσανθόπουλος.

Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης η 21η Μαρτίου - Ελληνες εικαστικοί εμπνέονται από τον Γιώργο Σεφέρη [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Γεύσω Παπαδάκη

Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης η 21η Μαρτίου - Ελληνες εικαστικοί εμπνέονται από τον Γιώργο Σεφέρη [εικόνες] | iefimerida.gr 4

Μαρίνα Στελλάτου

Η έκθεση διοργανώνεται από την IANOS Αίθουσα Τέχνης σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Φιλίππων. Μετά την Αθήνα θα παρουσιαστεί στην Καβάλα (τους καλοκαιρινούς μήνες), στο πλαίσιο του φετινού αφιερώματος του Φεστιβάλ στον Έλληνα νομπελίστα ποιητή.
Από 21 Μαρτίου έως 6 Μαΐου
IANOS Αίθουσα Τέχνης
Αθήνα: Σταδίου 24, 210-3217917

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ