Παραμένει το χάσμα μεταξύ Αθήνας και δανειστών για τα «κόκκινα» δάνεια - iefimerida.gr

Παραμένει το χάσμα μεταξύ Αθήνας και δανειστών για τα «κόκκινα» δάνεια

(EUROKINISSI/ ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αγεφύρωτο παραμένει το χάσμα μεταξύ οικονομικού επιτελείου και κουαρτέτου στο ζήτημα των «κόκκινων» δανείων.

Η πολύ μεγάλη απόσταση μεταξύ των δύο πλευρών δεν καλύφθηκε στη συνάντηση που έγινε το απόγευμα της Τρίτης, ενώ δανειστές και οικονομικό επιτελείο θα έχουν νέο ραντεβού για το θέμα την Πέμπτη.

«Μάλλον θα βρούμε λύση για την πρώτη κατοικία», είπε ο Γιώργος Σταθάκης μετά από τη συνάντηση, χωρίς όμως να διευκρινίσει αν θα είναι τρία τα χρόνια της εξαίρεσης, ούτε το αν θα μπουν κριτήρια ή όχι.

Στα υπόλοιπα «κόκκινα» δάνεια, για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τα καταναλωτικά, παραμένει μεγάλη η απόσταση που χωρίζει τις δύο πλευρές.

Με τη αγορά και τη διαχείριση των «κόκκινων» δανείων να διαχωρίζεται, ο κ. Σταθάκης διευκρίνισε ότι η διαχείρισή τους θα γίνεται μόνο από εταιρείες που έχουν ή θα έχουν την έδρα τους στην Ελλάδα.

Τα ραντεβού μεταξύ κουαρτέτου και κυβέρνησης συνεχίζονται αύριο, με το δημοσιονομικό και το ασφαλιστικό να είναι στην ατζέντα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ