Ο Τσίπρας ζήτησε από τους υπουργούς αναλυτικά τεχνικά και οικονομικά στοιχεία για το προσφυγικό - iefimerida.gr

Ο Τσίπρας ζήτησε από τους υπουργούς αναλυτικά τεχνικά και οικονομικά στοιχεία για το προσφυγικό

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η διαχείριση της προσφυγικής κρίσης βρέθηκε στο επίκεντρο σύσκεψης υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, που έγινε νωρίτερα σήμερα το μεσημέρι στο μέγαρο Μαξίμου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, ο υφυπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας και η κυβερνητική

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida αποφασίστηκε να να μπει σε ρυθμούς η διαχείριση προσφυγικού, προκειμένου η Ελλάδα να ανταποκριθεί και να έχει συνολική εικόνα με τεχνικά και οικονομικά στοιχεία ενόψει της Συνόδου Κορυφής.

Επιμένει η κυβέρνηση: Δεν έχει υποβληθεί αίτημα από τα Σκόπια
Το αλαλούμ που έχει προκληθεί με την ΠΓΔΜ σχετικά με την επανεισδοχή των προσφύγων που συνελήφθησαν χθες στα Σκόπια συνεχίζεται με την κυβέρνηση και τους υπουργούς να επιμένουν πως δεν έχει υποβληθεί κανένα αίτημα από την πλευρά των Σκοπίων.
Μάλιστα όπως υποστηρίζουν από το πρωί και επανέλαβαν στη σύσκεψη «αν υποβληθεί αίτημα επανεισδοχής των προσφύγων από τα Σκόπια, θα εξεταστούν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες με βάση τις συμφωνίες ΕΕ-FYROM». Μάλιστα οι υπουργοί υποστήριξαν πως δεν έχουν καμία τέτοια ενημέρωση ούτε από ελληνικές αρχές.

Η κυβέρνηση απαντά για τον καταυλισμό της Ειδομένης
Μετά από τις επικρίσεις που δέχθηκε η κυβέρνηση για την κατάσταση στην Ειδομένη, καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι η κυβέρνηση σε συνεννόηση με ύπατη αρμοστεία ΟΗΕ δεν προχώρησε στη δημιουργία δομών φιλοξενίας στα σύνορα, καθώς κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται, γιατί αυτό λειτουργεί ως πόλος έλξης για τους πρόσφυγες, σε σύνορα που είναι ήδη κλειστά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ