Το σχέδιο για τον ΑΔΜΗΕ στο «μικροσκόπιο» των δανειστών - iefimerida.gr

Το σχέδιο για τον ΑΔΜΗΕ στο «μικροσκόπιο» των δανειστών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, το σχέδιο για τον ΑΔΜΗΕ και το Κτηματολόγιο ήταν στην ατζέντα του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Π. Σκουρλέτη με τους εκπροσώπους των δανειστών.

Επιδίωξη της κυβέρνησης είναι να παραμείνει ο ΑΔΜΗΕ υπό δημόσιο έλεγχο μετά την απόσχισή του από τη ΔΕΗ και την πώληση της μειοψηφίας των μετοχών. Σημειώνεται ότι όπως είχε περιγραφεί στη συμφωνία που είχε γίνει τον περασμένο Δεκέμβριο με τους θεσμούς το σχέδιο της κυβέρνησης είναι η μεταβίβαση του Διαχειριστή στο δημόσιο και η πώληση του 49% σε δύο φάσεις, το 20% σε στρατηγικό επενδυτή και στο Χρηματιστήριο το 29%. Αν οι θεσμοί κρίνουν ότι το σχέδιο αυτό δεν είναι εφικτό, προβλέπεται η πώληση του 100% του ΑΔΜΗΕ σε ιδιώτη επενδυτή. Η παρουσίαση του σχεδίου αναμένεται να παρουσιαστεί στις επόμενες ημέρες, πιθανότατα και αύριο. Θα πρέπει να επισημανθεί ότι ο τρόπος αποζημίωσης της ΔΕΗ αποτελει ένα μείζον θέμα για την εταιρία.

Σε ότι αφορά τις δημοπρασίες λιγνιτικής και υδροηλεκτρικής ενέργειας της ΔΕΗ (ΝΟΜΕ) οι οποίες προωθούνται ως μεταβατικός μηχανισμός για την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας υπογραμμίζεται από την ελληνική πλευρά ότι δεν θα πρέπει να αποτελούν κίνδυνο για τη ΔΕΗ αλλά παράλληλα να είναι ελκυστικές για τους ιδιώτες.
Τέλος για το Κτηματολόγιο οι εκπρόσωποι των δανειστών δεν θα προβάλλουν ενστάσεις για την ακύρωση του διαγωνισμού κτηματογράφησης, τα νέα δεδομένα του οποίου θα τεθούν σε συνάντηση με τη διοίκηση του Κτηματολογίου

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΥΠΕΝ θεσμοί τρόικα ΔΕΗ ΑΔΜΗΕ δημοπρασίες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ