Τηλεφωνική επικοινωνία Ομπάμα-Πούτιν για τον πόλεμο στη Συρία - iefimerida.gr

Τηλεφωνική επικοινωνία Ομπάμα-Πούτιν για τον πόλεμο στη Συρία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά την αιφνιδιαστική κίνηση του Βλαντιμίρ Πούτιν να αποσύρει τα ρωσικά στρατεύματα από την Συρία, ο Ρώσος πρόδρος συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Αμερικανό όμολόγο του Μπάρακ Ομπάμα.

Οπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο, κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους, οι δύο ηγέτες τάχθηκαν υπέρ της ενίσχυσης της διαδικασίας πολιτικής διευθέτησης του πολέμου στη Συρία.

Ο κ. Πούτιν ανακοίνωσε στον Αμερικανό ομόλογό του ότι οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις θα αρχίσουν να αποσύρονται από τη Συρία, αφού εκπλήρωσαν τους «βασικούς τους στόχους στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας», ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

«Οι πρόεδροι τάχθηκαν υπέρ της ενίσχυσης της διαδικασίας για την πολιτική διευθέτηση της συριακής σύρραξης και διατύπωσαν την υποστήριξή τους προς τις συνομιλίες που αρχίζουν στη Γενεύη υπό την αιγίδα του ΟΗΕ ανάμεσα στη συριακή κυβέρνηση και την αντιπολίτευση», σημειώνει η ανακοίνωση.

Ο Λευκός Οίκος, από την πλευρά του, τόνισε πως οι πρόεδροι Ομπάμα και Πούτιν είχαν τηλεφωνική επικοινωνία με θέμα την συριακή κρίση.

Ο Μπαράκ Ομπάμα χαιρέτισε τη μείωση της πολεμικής βίας από την έναρξη της συμπληρώνοντας ότι Ομπάμα και Πούτιν συζήτησαν και το θέμα της Ουκρανίας και ο Αμερικανός πρόεδρος υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει συντονισμός ανάμεσα στις ρωσικές και τις αυτονομισιτκές δυνάμεις στην ανατολική Ουκρανία για την εφαρμογή της κατάπαυσης του πυρός.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ