H φρίκη του πολέμου στη Συρία και της προσφυγιάς μέσα από τις ζωγραφιές μίας 8χρονης στην Ειδομένη [βίντεο] - iefimerida.gr

H φρίκη του πολέμου στη Συρία και της προσφυγιάς μέσα από τις ζωγραφιές μίας 8χρονης στην Ειδομένη [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κάθε παιδί, όταν πιάνει μαρκαδόρους και έχει μπροστά του ένα λευκό χαρτί, αρχίζει να ζωγραφίζει εικόνες από τη ζωή του.

Τα «έργα» των περισσότερων παιδιών στον κόσμο δείχνουν το σπίτι, τους γονείς τους ή λουλούδια και κάποιο ουράνιο τόξο. Για τα παιδιά της Συρίας όμως, τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά.

Οι ζωγραφιές της Σαχαρζάντ Χασάν είναι ενδεικτικό παράδειγμα. Η 8χρονη βρίσκεται στην Ειδομένη, μαζί με την οικογένειά της και στο χαρτί ζωγραφίζει τη φρίκη του πολέμου, την πείνα που έζησε και το επικίνδυνο ταξίδι προς την Ελλάδα.

Σε μία από τις ζωγραφιές της έχει φτιάξει τους τζιχαντιστές, που σκοτώνουν ανθρώπους. Οταν ο ρεπόρτερ του NBC ρωτά τον πατέρα της πώς γίνεται να γνωρίζει ένα παιδί για το Ισλαμικό Κράτος, εκείνος απάντησε ότι η μικρή έχει δει τη φρίκη με τα ίδια της τα μάτια.

Σε άλλη της ζωγραφιά, η Σαχαρζάντ έχει σχεδιάσει το φορτηγό που μοίραζε ψωμί στον κόσμο. Ο τίτλος τα λέει όλα «Πείνα 2016».

Η μικρή δεν ξέχασε ούτε το επικίνδυνο ταξίδι προς την Ελλάδα. Μία ζωγραφιά της έχει τη βάρκα που μετέφερε την οικογένειά της, την ώρα που βουλιάζει και το σκάφος του λιμενικού που κάνει τη διάσωση.

Η οικογένεια της 8χρονης έφυγε από το Χαλέπι πριν από 18 μήνες. Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, ζουν σε μία σκηνή μαζί με άλλες 30 οικογένειες, στην Ειδομένη. Και δεν ξέρουν πότε θα φύγουν από εκεί.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ειδομένη 8χρονη ζωγραφιές
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ