Αγώνας δρόμου για την κυβέρνηση Παπαδήμου - iefimerida.gr

Αγώνας δρόμου για την κυβέρνηση Παπαδήμου

Λουκάς Παπαδήμος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αγώνα δρόμου έχει ξεκινήσει η νέα κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, καθώς στις επόμενες 100 ημέρες, τα καυτά θέματα που τρέχουν είναι: η εκταμίευση της 6ης δόσης, η υλοποίηση της συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου για τη νέα δανειακή σύμβαση. Η κατάθεση και η ψήφιση του προϋπολογισμό του 2012, το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, η διασφάλιση των τραπεζών και ασφαλιστικών ταμείων και φυσικά οι αποκρατικοποιήσεις.Στο πλαίσιο όλων αυτών ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος είχε χθες τηλεδιάσκεψη με ξένους ηγέτες και αξιωματούχους. Συνομίλησε με το Πρόεδρο της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί και την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ.Και οι δύο, αφού συνεχάρησαν τον κ.Παπαδήμο για την ανάληψη των καθηκόντων του και τον σχηματισμό της κυβέρνησης, συζήτησαν μαζί του θέματα σχετικά με την υλοποίηση των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της ευρωζώνης της 27ης Οκτωβρίου, καθώς και τις δεσμεύσεις της Ελλάδας.

Ο πρωθυπουργός είχε επίσης τηλεφωνικές επαφές με τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου και επικεφαλής της ευρωζώνης, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι και τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν βαν Ρομπάι. Είχε προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια.

Τη Δευτέρα οι προγραμματικές - Την Τετάρτη ψήφος εμπιστοσύνης

Με την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων από τον νέο πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, στην αίθουσα της ολομέλειας της Βουλής, στις επτά το απόγευμα ξεκινάει αύριο η τριήμερη διαδικασία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση.

Η συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων θα συνεχιστεί την Τρίτη και θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη το μεσημέρι με την ονομαστική ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης από την Βουλή προς τη νέα κυβέρνηση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ