Η Κύπρος θα ασκήσει βέτο αν η Τουρκία δεν σεβαστεί τις υποχρεώσεις της - iefimerida.gr

Η Κύπρος θα ασκήσει βέτο αν η Τουρκία δεν σεβαστεί τις υποχρεώσεις της

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αν η Τουρκία ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της είμαστε έτοιμοι να βρούμε τη χρυσή τομή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων, δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ο κ Χριστοδουλίδης τόνισε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία και η Ελλάδα επιθυμούν περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο κράτος μέλος της ΕΕ να ενταχθεί η Τουρκία στην ευρωπαϊκή οικογένεια, καθώς όπως είπε η γεωγραφία δεν αλλάζει, η Τουρκία θα είναι πάντα γειτονικό μας κράτος.

Είπε πάντως ότι είναι σίγουρο ότι θα τεθεί βέτο αν η Τουρκία δεν σεβαστεί τις υποχρεώσεις της όπως για παράδειγμα δεν ανοίξει τα λιμάνια της σε πλοία που φέρουν τη σημαία της κυπριακής δημοκρατίας.

Ο κ Χριστοδουλίδης μάλιστα τόνισε ότι το βέτο δεν είναι θέση μόνο της Κυπριακής δημοκρατίας αλλά και άλλων ευρωπαϊκών χωρών και εξαρτάται από τις κινήσεις της Άγκυρας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κύπρος ΕΕ βέτο Τουρκία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ