«Πιτσιμπούργκο» της Σώτης Τριανταφύλλου - Ερωτας και ξενιτιά με φόντο τη Χίο και το Πίτσμπουργκ [εικόνες] - iefimerida.gr

«Πιτσιμπούργκο» της Σώτης Τριανταφύλλου - Ερωτας και ξενιτιά με φόντο τη Χίο και το Πίτσμπουργκ [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το «Πιτσιμπούργκο» της Σώτης Τριανταφύλλου επί σκηνής του πολυχώρου Vault σε σκηνοθεσία Αρκαδίας Ψάλτη.

Ένας έρωτας από απόσταση και η ιστορία της ξενιτιάς, μέσα από ένα βιβλίο που έχει τη μορφή επιστολών. Καταγράφονται τα όνειρα, οι ελπίδες, ο πόνος, η καθημερινότητα και τα ήθη δύο περιοχών, της Χίου και του Πίτσμπουργκ.
Ακολουθώντας την αλληλογραφία του Δημοσθένη και της Ελέγκως, που χρονολογείται από τις μέρες του πρώτου παγκοσμίου πολέμου, καταγράφεται ένα κομμάτι της ιστορίας του νησιού, αλλά και ο πόνος της μετανάστευσης.

«Πιτσιμπούργκο» της Σώτης Τριανταφύλλου - Ερωτας και ξενιτιά με φόντο τη Χίο και το Πίτσμπουργκ [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Χίος 28 Μάρτη 1913. Η Ελέγκω παίρνει στα χέρια της το πρώτο γράμμα, μετά από οκτώμιση μήνες από τον ξενιτεμένο στο Πίτσμπουργκ της Αμερικής, άντρα της Δημοσθένη.
Μέσα από την αλληλογραφία τους ξεδιπλώνεται η ζωή στο νησί, αμέσως μετά την απελευθέρωση του από τους Τούρκους. «Τίλως είσαι Ελέγκω μου; Τρως; Κοιμάσαι; Αχ, να ΄μουνα κει πέρα την Πρωτοχρονιά, να πηαίναμε στον Βροντάδο να τρώγαμε τα μαμούλια της Μαριόγκας!».

«Πιτσιμπούργκο» της Σώτης Τριανταφύλλου - Ερωτας και ξενιτιά με φόντο τη Χίο και το Πίτσμπουργκ [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Φτώχεια, πείνα, μπάρκα, προσφυγιά, αρρώστιες, μα και τηλέφωνα και κινηματόγραφος. Ένα νησί πληγωμένο και σαστισμένο ζωντανεύει μέσα απο δύο ηθοποιούς, τον Στράτο Σωπύλη και την Αρκαδία Ψάλτη.

Η παράσταση«Πιτσιμπούργκο» ξεκίνησε την πορεία της το Καλοκαίρι του 2014 στην Χίο στην γενέτειρα των πρωταγωνιστών της και έκτοτε, όπου παίζεται γνωρίζει μεγάλη επιτυχία. Πέρσι, το αθηναϊκό κοινό την πρωτοείδε στην αυλή του Κόμη στα Πατήσια και τώρα επιστρέφει για 16 προγραμματισμένες παραστάσεις στη σκηνή του πολυχώρου Vault Theatre Plus.
Η πρεμιέρα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 Μαρτίου.

«Πιτσιμπούργκο» της Σώτης Τριανταφύλλου - Ερωτας και ξενιτιά με φόντο τη Χίο και το Πίτσμπουργκ [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Η παράσταση
«Πιτσιμπούργκο» της Σώτης Τριανταφύλλου
Διάρκεια παράστασης :60 λεπτά
Πολυχώρος VAULT, Μελενίκου 26, Γκάζι, Βοτανικός

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Πιτσιμπούργκο Σώτη Τριανταφύλλου Vault
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ