Σχέδιο του ΥΠΟΙΚ: Με τσιπάκι θα εντοπίζονται τα ανασφάλιστα οχήματα - iefimerida.gr

Σχέδιο του ΥΠΟΙΚ: Με τσιπάκι θα εντοπίζονται τα ανασφάλιστα οχήματα

(EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με μία «έξυπνη κάρτα», που θα μπαίνει σε εμφανές σημείο του αυτοκινήτου, θα εντοπίζονται τα ανασφάλιστα οχήματα.

Πρόκειται για μία από τις προτάσεις που εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών, για να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο μη καταβολής των τελών κυκλοφορίας και των ανασφάλιστων οχημάτων.

«Υπάρχουν προτάσεις και κάποιες εισηγήσεις για να εκμεταλλευτούμε τις τεχνολογικές λύσεις που υπάρχουν. Ουσιαστικά μιλάμε για μια έξυπνη κάρτα που θα μπαίνει σε κάποιο εμφανές μέρος του αυτοκινήτου, θα εκπέμπεται κάποιο σήμα και πολύ εύκολα θα φαίνεται εάν το αυτοκίνητο έχει πληρωμένα τέλη κυκλοφορίας, πληρωμένη ασφάλεια, αν έχει προμηθευτεί κάρτα καυσαερίων, γενικά αν έχει κάποια υποχρέωση που δεν έχει εκπληρώσει», είπε στο Mega ο διευθυντής του γραφείο του Τρύφωνα Αλεξιάδη, Παναγιώτης Μελαχρινός.

Οπως εξήγησε ο ίδιος, η προμήθεια αυτής της κάρτας θα είναι υποχρεωτική και δεν θα έχει κόστος. Ο κ. Μελαχρινός εκτίμησε ότι αυτό το σχέδιο μπορεί να υλοποιηθεί μέσα στη χρονιά, αν και- όπως σημείωσε- θα πρέπει να γίνει η διασύνδεση των βάσεων δεδομένων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ