Guardian: Η εικόνα με το νεογέννητο μωρό αδειάζει την Ειδομένη - iefimerida.gr

Guardian: Η εικόνα με το νεογέννητο μωρό αδειάζει την Ειδομένη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η φωτογραφία με το νεογέννητο μωρό στην Ειδομένη γίνεται η αιτία να απομακρυνθούν όλοι οι πρόσφυγες από τα σύνορα με τα Σκόπια τις επόμενες μέρες.

Αυτό αναφέρει ως ειλημμένη απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης o Guardian και επικαλείται στο άρθρο δηλώσεις του Δημήτρη Βίτσα. Η εικόνα έδειχνε ένα μωρό ενώ το έκαναν μπάνιο με εμφιαλωμένο νερό στην ύπαιθρο, στον καταυλισμό της Ειδομένης και φέρεται να είναι η αιτία της απόφασης.

«Οι συνθήκες στον καταυλισμό είναι πραγματικά φρικιαστικές, δεν μπορούμε να μιλήσουμε ακόμα για εξάπλωση ασθενειών, αλλά αρκετά παιδιά είναι ευάλωτα στην πνευμονία και την αφυδάτωση από τη γαστρεντερίτιδα. Οι έγκυες που μπορεί να έχουν επιπλοκές χρειάζονται ιατρική φροντίδα το ταχύτερο δυνατό», ανέφερε η Σάρα Κόλις, νοσοκόμα των Γιατρών του Κόσμου, που βρίσκεται στον καταυλισμό εδώ και δύο μήνες.

«Ελπίζω ότι η κατάσταση στην Ειδομένη θα επιλυθεί σε μία εβδομάδα χωρίς να χρειαστεί να μετακινήσουμε με τη βία τους πρόσφυγες» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, στο Mega. Υποστήριξε επίσης ότι ελπίζει η κυβέρνηση να πείσει τους πρόσφυγες να αποδεχτούν τη μεταφορά τους σε κέντρα φιλοξενίας, με 400 άτομα να έχουν ήδη μετακινηθεί σε εγκαταστάσεις στη Β. Ελλάδα από την Παρασκευή 11 Μαρτίου.

Ο Guardian αναφέρει πως αξιωματούχοι θα μοιράσουν φυλλάδια στους πρόσφυγες με τα οποία θα τους ζητούν να συναινέσουν στη μετακίνηση, καθώς με τα κλειστά σύνορα δεν υπάρχει ελπίδα να μεταβούν στη Β. Ευρώπη από τη δυτική βαλκανική οδό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Guardian Ειδομένη πρόσφυγες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ