Κατρούγκαλος: Αδιαπραγμάτευτη η εθνική σύνταξη -Διάσταση με ΔΝΤ για τις επικουρικές - iefimerida.gr

Κατρούγκαλος: Αδιαπραγμάτευτη η εθνική σύνταξη -Διάσταση με ΔΝΤ για τις επικουρικές

(EUROKINISSI)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η διαπραγμάτευση είναι σκληρή, αλλά σε καμία περίπτωση αγεφύρωτη, δήλωσε ο Γιώργος Κατρούγκαλος μετά από τη συνάντησή του με το κουαρτέτο.

Ο υπουργός Εργασίας παραδέχθηκε ότι κυβέρνηση και ΔΝΤ βρίσκονται στα άκρα σε ό,τι αφορά τις επικουρικές συντάξεις, το οποίο όπως τόνισε θα τεθεί όταν κλείσουν όλα τα υπόλοιπα ζητήματα.

Ο κ. Κατρούγκαλος χαρακτήρισε αδιαπραγμάτευτο το ύψος της εθνικής σύνταξης στα 384 ευρώ, ενώ διευκρίνισε ότι δεν έχει τεθεί από τους δανειστές θέμα σύνδεσης της εθνικής σύνταξης με εισοδηματικά κριτήρια.

Σε ερώτηση σχετικά με τα ποσοστά αναπλήρωσης, ο κ. Κατρούγκαλος απάντησε ότι «ένα θέμα που έχουν θέσει και που το έχουμε ακούσει ως κριτική, γενικότερα, είναι ότι στο διάστημα μεταξύ 25 έως 35 ετών ασφάλισης, τα ποσοστά αυτά δεν υπηρετούν την ανταποδοτικότητα. Εμείς είπαμε ότι είμαστε διατεθειμένοι να το συζητήσουμε, με την αυτονόητη προϋπόθεση ότι δεν μιλάμε για επιπλέον περικοπές στο σύνολο της συνταξιοδοτικής δαπάνης», ενώ συμπλήρωσε: «Εσωτερικές διορθώσεις στην αρχιτεκτονική μας, που να μην καταλήγουν στο να επιβαρύνουν αυτούς που είναι πιο αδύναμοι, είμαστε διατεθειμένοι να τις κάνουμε».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ