Νέα συνάντηση Κατρούγκαλου με κουαρτέτο για το ασφαλιστικό -Αντιπρόταση της κυβέρνησης για το αφορολόγητο όριο - iefimerida.gr

Νέα συνάντηση Κατρούγκαλου με κουαρτέτο για το ασφαλιστικό -Αντιπρόταση της κυβέρνησης για το αφορολόγητο όριο

(EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές πέφτει ξανά σήμερα το ασφαλιστικό, καθώς το πρωί ο Γιώργος Κατρούγκαλος θα έχει νέο ραντεβού με το κουαρτέτο.

Στην πρώτη τους συνάντηση, την Τετάρτη, το «καυτό» αυτό ζήτημα είχε χωριστεί σε τέσσερις θεματικές ενότητες, όπως είχε αναφέρει ο υπουργός μετά από τη συζήτηση με τους εκπροσώπους των δανειστών.

Σήμερα θα συνεχιστούν και τα τετ α τετ του κουαρτέτου με το οικονομικό επιτελείο, με την ελληνική πλευρά να καταθέτει αντιπρόταση στο σχέδιο των δανειστών για τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης με μείωση του αφορολόγητου ορίου.

Το σχέδιο του κουαρτέτου προβλέπει επιβαρύνσεις για 1,5 εκατομμύρια φορολογουμένους που δηλώνουν από 7.000 έως 9.500 ευρώ. Σήμερα, για εισόδημα 7.500 ευρώ ο φόρος είναι μηδενικός ενώ με το σχέδιο του κουαρτέτου αυτή η κατηγορία των φορολογούμενων θα πρέπει να πληρώσουν 150 ευρώ. Ακόμη, για εισόδημα 9.000 ευρώ σήμερα υπάρχει κάλυψη από το αφορολόγητο, αλλά το σχέδιο του κουαρτέτου προβλέπει επιβάρυνση 480 ευρώ. Από το σχέδιο των δανειστών δεν γλιτώνουν ούτε όσοι έχουν εισοδήματα από 22.000 έως 25.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το Mega, το σχέδιο των δανειστών είναι ο συντελεστής 22% να εφαρμόζεται έως τις 22.000 ευρώ. Από τις 22.000 ευρώ όμως μέχρι 25.000 ευρώ ο συντελεστής θα είναι πλέον 32%.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ