Καρδινάλιος Αυστρίας: Υποκριτές στην ΕΕ - Πουλάνε όπλα και μετά παραπονιούνται για τους πρόσφυγες - iefimerida.gr

Καρδινάλιος Αυστρίας: Υποκριτές στην ΕΕ - Πουλάνε όπλα και μετά παραπονιούνται για τους πρόσφυγες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό, το ότι η Ελλάδα θα αφεθεί μόνη της με το προσφυγικό πρόβλημα μετά το κλείσιμο των συνόρων στην Κεντρική Ευρώπη», προειδοποίησε ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στην Αυστρία και πρόεδρος της Διάσκεψης των Επισκόπων, καρδινάλιος Κρίστοφ Σένμπορν.

Ταυτόχρονα εξέφρασε την πεποίθησή του πως ένα «Φρούριο Ευρώπη» δεν μπορεί να διατηρηθεί επί μακρόν, ενώ, αντικρούοντας προφανώς τις αντίθετες τοποθετήσεις της Αυστριακής υπουργού Εσωτερικών Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ (σ.σ. περί οριστικού κλεισίματος των συνόρων), διαμήνυσε πως «το τωρινό κλείσιμο της Διαδρομής των Βαλκανίων για πρόσφυγες, δεν μπορεί να είναι παρά μόνον ένα προσωρινό μέτρο ανάγκης και όχι μία μόνιμη λύση».

Την ανησυχία του εξέφρασε ο Καρδινάλιος και για το γεγονός ότι στο θέμα των προσφύγων, έπειτα από ένα κύμα προθυμίας για βοήθεια, «το εκκρεμές απειλεί να αποκλίνει στην αντίθετη κατεύθυνση».

Πρόσθεσε δε, πως το πρόβλημα είναι αναμφισβήτητα τεράστιο και πολύπλοκο, και ούτε η ίδια η Εκκλησία δεν έχει κάποια «συνταγή» για την επίλυσή του, ωστόσο κατά την άποψή του, σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να εγκαταλειφθεί η νομική βάση των διεθνώς αναγνωρισμένων ανθρωπίνων δικαιωμάτων για εκείνους που αναζητούν προστασία.

Όπως σημείωσε ο Καρδινάλιος, αποτελεί «υποκρισία» το γεγονός ότι ευρωπαϊκές χώρες - ανάμεσά τους και η Αυστρία - εδώ και χρόνια περικόπτουν συστηματικά τα δημόσια κονδύλια για την αναπτυξιακή συνεργασία, αλλά συγχρόνως είναι δυνατή η συνέχιση της προμήθειας όπλων από τη Δύση σε περιοχές κρίσης, και κατόπιν οι ίδιες οι ευρωπαϊκές χώρες, παραπονούνται για τους πρόσφυγες.

Στις δηλώσεις του ο προκαθήμενος της Αυστριακής Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας εξέφρασε την πεποίθησή του πως το ευρωπαϊκό εγχείρημα ειρήνης και ολοκλήρωσης δεν επιτρέπεται να αποτύχει εξαιτίας του προσφυγικού και μεταναστευτικού ζητήματος. Ο ίδιος, όπως σημείωσε, βλέποντας προς τις γειτονικές χώρες της Αυστρίας εκφράζει ανησυχία, ωστόσο ελπίζει πως το κοινό ευρωπαϊκό στοιχείο θα είναι ισχυρότερο από την εθνικιστική περιχαράκωση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Καρδινάλιος πρόσφυγες όπλα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ