Αυξημένη η βιομηχανική παραγωγή στην Ελλάδα τον Ιανουάριο - iefimerida.gr

Αυξημένη η βιομηχανική παραγωγή στην Ελλάδα τον Ιανουάριο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η βιομηχανική παραγωγή ενισχύθηκε κατά 4,6% σε ετήσια βάση τον Ιανουάριο σε σχέση με τον ίδιο μήνα το 2015, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.

Σύμφωνα με την ΕΛΣΑΤ κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2015 προς το 2014 είχε καταγραφεί αύξηση 0,1%. Ο εποχικά διορθωμένος ως προς την επίδραση μηνιαίων γεγονότων (π.χ. εορτές, τουριστική περίοδος κ.λ.π) Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής του μηνός Ιανουαρίου 2016, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο Δείκτη του Δεκεμβρίου 2015, παρουσίασε μείωση κατά 0,9%.

Οι μεταβολές οφείλονται στην αύξηση του διορθωμένου ως προς το πλήθος των εργασίμων ημερών Γενικού Δείκτη Βιομηχανικής Παραγωγής κατά 4,6% το μήνα Ιανουάριο 2016, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιανουαρίου 2015, οφείλεται στις παρακάτω μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων βιομηχανίας, δηλαδή:

α. Στη μείωση του Δείκτη Παραγωγής Ορυχείων – Λατομείων κατά 13,6%.

β. Στην αύξηση του Δείκτη Παραγωγής Μεταποιητικών Βιομηχανιών κατά 5,8%.

γ. Στην αύξηση του Δείκτη Παραγωγής Ηλεκτρισμού κατά 6,8%.

δ. Στη μείωση του Δείκτη Παροχής Νερού κατά 1,5%.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ