Καμίνης: Δεν θα γίνουν οι πλατείες της πόλης άτυποι καταυλισμοί -Η κυβέρνηση δεν μας έχει στηρίξει - iefimerida.gr

Καμίνης: Δεν θα γίνουν οι πλατείες της πόλης άτυποι καταυλισμοί -Η κυβέρνηση δεν μας έχει στηρίξει

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Προς το παρόν δεν έχουμε δει από την κυβέρνηση εκείνη τη σταθερή υποστήριξη που θα έπρεπε να έχουμε, αν εξαιρέσουμε την πλατεία Βικτωρίας» σημείωσε σε συνέντευξη του ο Γιώργος Καμίνης.

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα Mega» ο Δήμαρχος της Αθήνας τόνισε «Θέλουμε την έμπρακτη και ειδική για την Αθήνα στήριξη της κυβέρνησης» και προειδοποίησε ότι η χώρα θα πρέπει να προετοιμαστεί για το ενδεχόμενο ότι κάποιοι από τους πρόσφυγες και μετανάστες θα παραμείνουν για χρόνια στην Ελλάδα.

Δεν θα γίνονται οι πλατείες της πόλης άτυποι καταυλισμοί
Την πρόθεση του δήμου Αθηναίων να μην μετατραπούν οι πλατείες και τα πάρκα της πόλης σε άτυπους καταυλισμούς προσφύγων και μεταναστών, επισήμανε ο δήμαρχος Γιώργος Καμίνης. «Ο ίδιος επέμεινα να αποκατασταθεί η πλατεία ώστε να σταλεί ένα μήνυμα στους κατοίκους ότι δεν τους έχουμε εγκαταλείψει στην τύχη τους» συμπλήρωσε και προανήγγειλε ότι το επόμενο διάστημα θα δημιουργηθεί ένας ειδικός χώρος στην Αθήνα, όπου οι οργανώσεις και οι απλοί πολίτες θα μπορούν να μεταβαίνουν για να παραδίδουν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.
Αναφορικά με το πρόγραμμα εκμίσθωσης διαμερισμάτων για τη φιλοξενία των προσφύγων και μεταναστών, υπογράμμισε ότι έχει προσελκύσει μεγάλο ενδιαφέρον και ότι υπάρχει συνεργασία με τους μεσίτες. «Το ζήτημα είναι να μην συγκεντρωθούν όλοι αυτοί οι άνθρωποι σε συγκεκριμένα σημεία και να διασπαρούν σε όλο το λεκανοπέδιο» υπογράμμισε, διευκρινίζοντας ότι το πρόγραμμα προβλέπεται από το σχέδιο μετεγκατάστασης, χρηματοδοτείται από ευρωπαϊκούς πόρους και μισθωτής των διαμερισμάτων θα είναι η Ύπατη Αρμοστεία για τους πρόσφυγες.
Η διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος, πρόσθεσε θέλει μεθοδικότητα, ψυχραιμία, οργάνωση και συνεργασίες και δεν πρέπει να είναι το πεδίο άγονων πολιτικών αντιπαραθέσεων και υπογράμμισε ότι η Αθήνα αποτελεί μια ειδική περίπτωση και έτσι πρέπει να αντιμετωπιστεί από την κυβέρνηση.
Αναφερόμενος στα προγράμματα που βρίσκονται σε εξέλιξη, υπογράμμισε ότι το πρώτο αφορά στη φιλοξενία 30.000 ατόμων σε καταυλισμούς και το δεύτερο στη φιλοξενία 20.000 ανθρώπων σε διαμερίσματα ανά την Ελλάδα. Όπως επισήμανε, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, αποφασίστηκε η παραχώρηση επιπλέον έκτασης στον Ελαιώνα και εκτίμησε ότι τις επόμενες εβδομάδες θα διαμορφωθεί έτσι ο καταυλισμός, ώστε να μπορεί να φιλοξενεί περίπου 1.900 άτομα. Αυτή τη στιγμή στην έκταση των 30 στρεμμάτων του Ελαιώνα στεγάζονται 700 άνθρωποι σε κοντέινερ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ