Ασφυξία στον Πειραιά, φιλοξενούνται 3.000 πρόσφυγες -Αρνούνται να φύγουν από το λιμάνι - iefimerida.gr

Ασφυξία στον Πειραιά, φιλοξενούνται 3.000 πρόσφυγες -Αρνούνται να φύγουν από το λιμάνι

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Περίπου 3.000 μετανάστες και πρόσφυγες φιλοξενούνται προσωρινά στους τέσσερις επιβατικούς σταθμούς και στην πέτρινη αποθήκη του ΟΛΠ.

Σύμφωνα με τη χθεσινή καταμέτρηση του λιμενικού σώματος 2666 άτομα είχαν καταμετρηθεί μέχρι τις 8 το βράδυ στους χώρους φιλοξενίας του λιμανιού ενώ χθες στις 11:30 το βράδυ κατέπλευσε το "Νήσος Μύκονος" με 476 άτομα από Χίο Μυτιλήνη και Σάμο.

Σήμερα το πρωί κατέπλευσε το λιμάνι του Πειραιά το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο "Αριάδνη" μεταφέροντας συνολικά 658 μετανάστες και πρόσφυγες, 300 άτομα από τη Χίο και 358 από τη Μυτιλήνη.

Σε λίγη ώρα αναμένεται να καταπλεύσει στον Πειραιά και το blue star 2 με 231 μετανάστες και πρόσφυγες.

Το πλοίο έχει παραλάβει 222 άτομα από τη Λέρο και 3 από την Κω.

Χθες 14 πούλμαν μετέφεραν συνολικά 700 μετανάστες και πρόσφυγες από το λιμάνι του Πειραιά σε διάφορα κέντρα προσωρινής διαμονής. Σύμφωνα με πληροφορίες, πολλοί από τους μετανάστες και πρόσφυγες παρά τη μεγάλη ταλαιπωρία που υφίστανται αρνούνται να μετακινηθούν, καθώς δέχονται μηνύματα από δικά τους άτομα στο κινητά που τους υπόσχονται ότι μπορούν να τους περάσουν από τα σύνορα.

Σύσκεψη στην περιφέρεια Αττικής
Μέσα στην ημέρα αναμένεται να αποφασίσουν οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες αν θα υπάρξει νέα μετακίνηση προσφύγων από το λιμάνι του Πειραιά σε οργανωμένους χώρους φιλοξενίας, καθώς περίπου 3.000 άτομα αυτή τη στιγμή φιλοξενούνται σε στεγασμένους χώρους του ΟΛΠ, ενώ χθες αργά το βράδυ και σήμερα το πρωί αφίχθησαν δύο πλοία με 1134 άτομα.

Για σήμερα, δεν υπάρχει άλλη προγραμματισμένη άφιξη πλοίου με μετανάστες στο λιμάνι του Πειραιά, ενώ πολλοί πρόσφυγες μετακινήθηκαν και σήμερα από το λιμάνι του Πειραιά προς τον ηλεκτρικό σταθμό με προορισμό το κέντρο της Αθήνας.

Η Περιφέρεια Αττικής έχει συγκαλέσει σήμερα σύσκεψη με τους δημάρχους του λεκανοπεδίου, με κεντρικό θέμα τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών.

Σύμφωνα με πηγές από την Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά, αναμένεται να ζητηθεί η διάθεση χώρων για την προσωρινή φιλοξενία μεταναστών και προσφύγων, ενώ από την πλευρά τους οι δήμαρχοι ζητούν μέσω νομοθετικής ρύθμισης μεταφορά πόρων από την κεντρική κυβέρνηση αλλά και τα κατάλληλα εργαλεία, προκειμένου να μπορέσουν να μπορούν να εμπλακούν στην κάλυψη των αναγκών. Επίσης, ζητούν προσλήψεις προσωπικού για την υποστήριξη όλων αυτών των δομών όπου θα φιλοξενούνται μετανάστες και πρόσφυγες.

Στο μεταξύ, το ∆ιοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΜΕ Πειραιά χαιρετίζει τους εκπαιδευτικούς, τους συλλόγους και τους µαθητές για τη µεγάλη ανταπόκριση στο κάλεσµα για αλληλεγγύη στους πρόσφυγες-µετανάστες.

Μέλη της ΕΛΜΕ και εκπαιδευτικοί από σχολεία του Πειραιά αναμένεται να διανέμουν σήμερα ανθρωπιστική βοήθεια στους πρόσφυγες και μετανάστες στη μία το μεσημέρι, στην Πύλη Ε1 στο λιμάνι του Πειραιά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Πειραιάς πρόσφυγες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ