Υπουργος Αμυνας Σκοπίων: Η μεταναστευτική κρίση θα μας φέρει πιο κοντά στο ΝΑΤΟ - iefimerida.gr

Υπουργος Αμυνας Σκοπίων: Η μεταναστευτική κρίση θα μας φέρει πιο κοντά στο ΝΑΤΟ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ελπίδα πως η στάση που έχουν κρατήσει τα Σκόπια απέναντι στην προσφυγική-μεταναστευτική κρίση θα αυξήσει τις πιθανότητες ένταξής της στο ΝΑΤΟ, εξέφρασε ο υπουργός Αμυνας της χώρας Ζόραν Γιολέφσκι.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση δήλωσε ότι υπάρχουν ελπίδες πως η χώρας του «θα πάρει τη θέση της στο τραπέζι του ΝΑΤΟ». «Δείξαμε ότι είμαστε ένα υπεύθυνο μέλος της διεθνούς κοινότητας», συμπλήρωσε.

Σε συνέντευξη Τύπου, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Σλοβενία, επεσήμανε πως η περιοχή των Βαλκανίων θα είναι πιο σταθερή, όταν περισσότερες χώρες ενταχθούν στην στρατιωτική συμμαχία.

«Μια πρόσκληση για το Μαυροβούνιο (σ.σ. η χώρα προσκλήθηκε τον Δεκέμβριο) είναι ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός», δήλωσε, ενώ υπογράμμισε πως μια πρόταση για τα Σκόπια «θα είναι επίσης σημαντική, όπως και η ενεργοποίηση της διαδικασίας (ένταξης στο ΝΑΤΟ) για τη Βοσνία και Ερζεγοβίνη. Αυτό θα βοηθήσει τη σταθερότητα και την ευημερία της νοτιοανατολικής Ευρώπης».

Ο κ. Γιολέφσκι είπε, ακόμη, πως τα σύνορα της χώρας του με την Ελλάδα δεν είναι εντελώς κλειστά, παρόλο που το Reuters σημειώνει πως 14.000-15.000 άνθρωποι είναι εγκλωβισμένοι, καθώς τα Σκόπια επιβάλλουν αυστηρότερους ελέγχους.

Οπως υποστήριξε, ο υπουργός Αμυνας της γείτονας χώρας, τα Σκόπια συντονίζουν τις ενέργειές του με τη Σερβία, την Κροατία, τη Σλοβενία και την Αυστρία.

Τέλος, ξεκαθάρισε πως η χώρα του θα συνεχίσει να εμποδίζει με τη βοήθεια του στρατού, τους παράτυπους μετανάστες να περνούν τα σύνορα, ζητώντας από την ΕΕ και την Τουρκία να βρουν κοινή λύση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ζόραν Γιόλεφσκι σκόπια ΝΑΤΟ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ