Θησαυροί του Ερμιτάζ στο Μουσείο Ακρόπολης -Επισκέψιμοι από σήμερα με ελεύθερη είσοδο [εικόνες] - iefimerida.gr

Θησαυροί του Ερμιτάζ στο Μουσείο Ακρόπολης -Επισκέψιμοι από σήμερα με ελεύθερη είσοδο [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ελλάδα και η Ρωσία προγραμματίζουν για το έτος 2016 σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων με σκοπό την ενίσχυση των παραδοσιακών δεσμών φιλίας και συνεργασίας.

Στο πλαίσιο αυτό παρουσιάζονται σήμερα στο Μουσείο της Ακρόπολης, τρία χρυσά αντικείμενα από το Μουσείο Ερμιτάζ της Αγίας Πετρούπολης της Ρωσίας.

Πρόκειται για δύο αγγεία και ένα κόσμημα, μέρος ενός μοναδικού σκυθικού ταφικού συνόλου του 4ου αι. π.Χ., που βρέθηκε το 1830 στον βασιλικό τύμβο Kul Oba, στην Κριμαία.

Τα αριστουργήματα αυτά της μεταλλοτεχνίας φιλοτεχνήθηκαν από Έλληνες αποίκους στην Κριμαία, με τους οποίους οι Σκύθες νομάδες είχαν αναπτύξει στενές εμπορικές σχέσεις.

Θησαυροί του Ερμιτάζ στο Μουσείο Ακρόπολης -Επισκέψιμοι από σήμερα με ελεύθερη είσοδο [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Χρυσό περιδέραιο τα άκρα του οποίου απολήγουν σε μορφές Σκυθών ιππέων. Από τον σκυθικό βασιλικό τύμβο Kul Oba στην Κριμαία. 4ος αι. π.Χ.

Θησαυροί του Ερμιτάζ στο Μουσείο Ακρόπολης -Επισκέψιμοι από σήμερα με ελεύθερη είσοδο [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Χρυσή ομφαλωτή φιάλη με ανάγλυφα κεφάλια Μεδουσών, Σκυθών με οξυκόρυφα καπέλα και ζώων. Από τον σκυθικό βασιλικό τύμβο Kul Oba στην Κριμαία. 4ος αι. π.Χ.

Θησαυροί του Ερμιτάζ στο Μουσείο Ακρόπολης -Επισκέψιμοι από σήμερα με ελεύθερη είσοδο [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Χρυσό αγγείο με τις ανάγλυφες σκηνές Σκυθών πολεμιστών. Από τον σκυθικό βασιλικό τύμβο Kul Oba στην Κριμαία. 4ος αι. π.Χ.

Μέρος των εκδηλώσεων είναι η διοργάνωση αρχαιολογικών εκθέσεων οι οποίες θα δώσουν την ευκαιρία στο ελληνικό και το ρωσικό κοινό να γνωρίσει σημαντικές πτυχές του πολιτισμού των δύο χωρών.

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν με παράλληλες δράσεις. Την παρουσίαση των αντικειμένων στο Μουσείο της Ακρόπολης, αλλά και την παρουσίαση στο Μουσείο Ερμιτάζ, ενός μαρμάρινου αγάλματος της αρχαϊκής Κόρης 670 από τις συλλογές του Μουσείου Ακρόπολης.

Θησαυροί του Ερμιτάζ στο Μουσείο Ακρόπολης -Επισκέψιμοι από σήμερα με ελεύθερη είσοδο [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Τα τρία αντικείμενα θα εκτίθενται στο ισόγειο του Μουσείου Ακρόπολης από τις 11 Μαρτίου 2016 έως τις 2 Οκτωβρίου 2016 και στον χώρο αυτό δεν απαιτείται εισιτήριο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ