Ποιες προτεραιότητες έθεσε ο Λουκάς Παπαδήμος στο υπουργικό - iefimerida.gr

Ποιες προτεραιότητες έθεσε ο Λουκάς Παπαδήμος στο υπουργικό

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στις μεγάλες προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει η μεταβατική κυβέρνηση και μάλιστα από την ερχόμενη εβδομάδα αναφέρθηκε ο νέος πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, στην ομιλία του στην πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου.

Ο κ. Παπαδήμος τόνισε ότι η επίτευξη των στόχων της κυβέρνησης απαιτεί πολλές και σύνθετες ενέργειες μέσα σε ένα συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα. Αναφέρθηκε στο βασικό έργο της κυβέρνησης, όπως συμφωνήθηκε από τα κόμματα και, μιλώντας για την οικονομική πολιτική που απορρέει από τις συμφωνίες της 26ης Οκτωβρίου, σημείωσε τις τρεις προτεραιότητες:

  • Tη συνέχιση της εφαρμογής του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής.
  • Tην ολοκλήρωση του αναθεωρημένου προγράμματος οικονομικής προσαρμογής που συνδέεται με τη χρηματοδότηση που θα λάβει η χώρα, και
  • Tην εφαρμογή όλων των προγραμμάτων στη διάρκεια της θητείας αυτής της κυβέρνησης.

O κ. Παπαδήμος είπε ακόμα ότι το έργο της κυβέρνησης δεν αφορά μόνο στη μείωση του ελλείμματος και στη συγκράτηση του χρέους και ότι το τελικό αποτέλεσμα θα εξαρτηθεί από τη σταθεροποίηση, σε σύντομο διάστημα, της πραγματικής οικονομίας, τη συγκράτηση της ανεργίας και τη θεμελίωση της ανάκαμψης της οικονομίας με σταδιακή αύξηση της απασχόλησης.

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός δήλωσε αισιόδοξος ότι η κυβέρνηση του θα συντελέσει στην αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων της χώρας, με αποτελεσματικότερο τρόπο, με το μικρότερο δυνατό κόστος προσαρμογής και όσο το δυνατόν ταχύτερα.

Ο κ. Παπαδήμος αναφέρθηκε και στη μείωση των ελλειμμάτων το προηγούμενο διάστημα, την οποία χαρακτήρισε σημαντική, αλλά επισήμανε ότι η μείωσή τους ήταν ανεπαρκής και σε αυτό απέδωσε την αύξηση του χρέους. Τέλος, επισήμανε στα μέλη της κυβέρνησης πως αν υπάρξουν αδυναμίες και καθυστερήσεις στην πορεία εφαρμογής του προγράμματος, το συνολικό έργο δεν θα είναι αποτελεσματικό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ