Οδηγίες για μια πετυχημένη συνέντευξη -Τι να αποφύγετε [εικόνες] - iefimerida.gr

Οδηγίες για μια πετυχημένη συνέντευξη -Τι να αποφύγετε [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Είναι ευρέως γνωστό πως η αναζήτηση της εργασίας μπορεί να καταλήξει σε μια αγχωτική και ψυχοφθόρα εμπειρία.

Για να αποφύγετε τον νευρικό κλονισμό αλλά και τα μαργαριτάρια που μπορεί να σας ξεφύγουν και να επηρεάσουν την τελική απόφαση του εργοδότη δείτε τη λίστα που παρουσιάζει το Business Insider με τα 5 πιο πιθανά λάθη που κάνουν οι υποψήφιοι εργαζόμενοι.

Τι δεν πρέπει να κάνετε, να παρουσιάσετε και να πείτε:

1. Ένα πρόχειρο βιογραφικό

Οδηγίες για μια πετυχημένη συνέντευξη -Τι να αποφύγετε [εικόνες]  | iefimerida.gr 0

Ορθογραφικά και συντακτικά λάθη αλλά και η μορφή του βιογραφικού σας μπορεί να οδηγήσουν σε απόρριψη της υποψηφιότητας σας για την επίμαχη θέση τονίζει η Rosalinda Oropeza Randall, συγγραφέας του βιβλίου «Μην ρεύεστε στην αίθουσα συνεδριάσεων».
«Αν το βιογραφικό σας είναι πρόχειρο, τότε όλοι θα υποθέσουν ότι είστε και εσείς» δηλώνει η Rosalinda.

2. Η ανάσα που μυρίζει τσιγάρο ή ποτό

Οδηγίες για μια πετυχημένη συνέντευξη -Τι να αποφύγετε [εικόνες]  | iefimerida.gr 1


Ποτέ μην καπνίσετε πριν από τη συνέντευξη για δουλειά, λέει η Vicky Oliver, συγγραφέας του βιβλίου «301 έξυπνες απαντήσεις σε μια σκληρή συνέντευξη για δουλειά». «Ο μελλοντικός εργοδότης θα καταλάβει ότι καπνίσατε από τη μυρωδιά σας. Αν είναι καπνιστής ίσως δεν τον πειράξει αλλά συνήθως οι πιο πολλοί το έχουν κόψει» δήλωσε. Το ίδιο ισχύει και για το ποτό το οποίο μπορεί να καλμάρει τα νεύρα σας αλλά δεν σας κάνει ετοιμόλογο. Υπάρχει κίνδυνος να μη φανείτε και πολύ έξυπνοι.

3. Αργοπορία

Οδηγίες για μια πετυχημένη συνέντευξη -Τι να αποφύγετε [εικόνες]  | iefimerida.gr 2

Κάντε ότι μπορείτε για να μη αργήσετε στη συνέντευξη γιατί θα κάνετε κακή εντύπωση. Κινδυνεύεται να θεωρηθείτε ανεύθυνοι και ασόβαροι. Και σίγουρα δεν είναι αυτοί η πρώτη εντύπωση που θα θέλετε να δώσετε.
Φροντίστε να φτάσετε στο ραντεβού σας 15 λεπτά νωρίτερα. Αν δείτε ότι ήρθατε νωρίτερα πείτε ένα καφέ κάτω από το κτίριο ή κάντε βόλτες γύρω από το τετράγωνο. Το να εμφανιστείτε πολύ νωρίς είναι το ίδιο κακό με την αργοπορία μια και δείχνει ανυπομονησία και ανάγκη.

4. Ψεματάκια και υπερβολές κατά τη διάρκεια της συνέντευξης

Οδηγίες για μια πετυχημένη συνέντευξη -Τι να αποφύγετε [εικόνες]  | iefimerida.gr 3

Μην υπερβάλετε για τις ικανότητες και τις δεξιότητες σας. Φυσικά ο σκοπός είναι να εντυπωσιάσετε αλλά μη το παρακάνετε. «Πείτε μόνο αυτά που είναι απαραίτητα» συμβουλεύει η Randall.
Αφήστε για παράδειγμα έξω από τη συζήτηση την παιδική σας ηλικία και της χαρές της.

5. Μη ξεχάσετε να ευχαριστήσετε για τη συνέντευξη

Οδηγίες για μια πετυχημένη συνέντευξη -Τι να αποφύγετε [εικόνες]  | iefimerida.gr 4


«Ενα από τα μεγαλύτερα λάθη που μπορεί να κάνει ένας υποψήφιος είναι να μη ευχαριστήσει για τη συνέντευξη στην οποία συμμετείχε» δηλώνει η αρχισυντάκτρια του Business Insider, Jessica Liebman. «Μια μέρα μετά από τη συνέντευξη είναι καλό να επικοινωνήσετε με το γραφείο τηλεφωνικά ή μέσω emial και να ευχαριστήσετε για τη συνέντευξη που σας πήραν δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο το ενδιαφέρον σας για τη θέση που είναι διαθέσιμη» λέει η Liebman και προσθέτει: «Αλλιώς ο εργοδότης θα νομίζει ότι δεν σας ενδιαφέρει η δουλειά ή ότι είστε ανοργάνωτοι. Υπάρχει μεγάλη περίπτωση να σας ξεχάσουν ή να σας απορρίψουν».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ καριέρα μαργαριτάρια συνέντευξη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ