Τσαβούσογλου: Αδικα κατηγορούν την Τουρκία για τα χρήματα που ζητά από την ΕΕ -Σαν να ζητιανεύουμε - iefimerida.gr

Τσαβούσογλου: Αδικα κατηγορούν την Τουρκία για τα χρήματα που ζητά από την ΕΕ -Σαν να ζητιανεύουμε

(EUROKINISSI/ ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην κριτική για τις οικονομικές απαιτήσεις της Τουρκίας, προκειμένου να παίξει τον ρόλο της στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, απάντησε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Στη Σύνοδο Κορυφής της Δευτέρας η Αγκυρα ζήτησε να διπλασιαστεί στα 6 εκατ. ευρώ η βοήθεια της ΕΕ, για την υποδοχή και ενσωμάτωση των Σύρων προσφύγων.

«Βλέπουμε (να διατυπώνονται) άδικες κατηγορίες εναντίον της Τουρκίας (...). Είναι σαν αυτά τα χρήματα να παραχωρούνται στην Τουρκία. Σαν η Τουρκία να επαιτεί», σχολίασε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Άγκυρα.

Ο Τσαβούσογλου απάντησε και στον ΟΗΕ και αρκετές ΜΚΟ που εξέφρασαν τις επιφυλάξεις τους για τη νομιμότητα των όσων προτάθηκαν για τη συμφωνία μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας.

Το σχέδιο μπορεί να γίνει αποδεκτό και από τα δύο μέρη, απάντησε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών. «Ο βασικός στόχος μας είναι να σταματήσουμε την παράτυπη μετανάστευση», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ πρόσφυγες Μεβλούτ Τσαβούσογλου
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ