Αμετάκλητη η καταδίκη για το ναυάγιο του «Sea Diamond» στη Σαντορίνη - iefimerida.gr

Αμετάκλητη η καταδίκη για το ναυάγιο του «Sea Diamond» στη Σαντορίνη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Αρειος Πάγος επικύρωσε την καταδίκη του πλοιάρχου και του υπεύθυνου της πλοιοκτήτριας εταιρείας για τη βύθισε του κρουαζιερόπλοιου «Sea Diamond», που κόστισε δύο ζωές και προκάλεσε ρύπανση στη Σαντορίνη το Πάσχα του 2007.

Υστερα από σχεδόν 9 χρόνια και 5 συνολικά ποινικές δίκες που έφεραν την υπόθεση στο χείλος της παραγραφής, έγινε πλέον οριστική και αμετάκλητη η καταδίκη των υπευθύνων για το ναυάγιο του κρουαζιερόπλοιου «Sea Diamond» που οδήγησε στον υγρό τάφο δύο ανθρώπους και προκάλεσε σοβαρή ρύπανση στη θαλάσσια περιοχή της Σαντορίνης.

Το ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου επικύρωσε την καταδίκη του πλοιάρχου του κρουαζιερόπλοιου (3ετής φυλάκιση) και του υπεύθυνου της πλοιοκτήτριας εταιρείας (2ετής φυλάκιση). Αντίθετα ανέτρεψε την καταδικαστική απόφαση για τον αρμόδιο αξιωματικό στη γέφυρα, κρίνοντας ότι αφού ήταν παρών ο πλοίαρχος εκείνος δεν μπορούσε να έχει οποιαδήποτε ευθύνη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Sea Diamond ναυάγιο Σαντορίνη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ