Η απάντηση του Ντόναλντ Τραμπ σε όσους τον συγκρίνουν με τον Χίτλερ [εικόνες] - iefimerida.gr

Η απάντηση του Ντόναλντ Τραμπ σε όσους τον συγκρίνουν με τον Χίτλερ [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε εκείνους που τον συγκρίνουν με τον Αδόλφο Χίτλερ, για τη νέα συνήθειά του σε προεκλογικές συγκεντρώσεις, απάντησε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Η απάντηση του Ντόναλντ Τραμπ σε όσους τον συγκρίνουν με τον Χίτλερ [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Πρόσφατα, ο μεγιστάνας που διεκδικεί το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών για τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ άρχισε να ζητά από τους ψηφοφόρους του να σηκώσουν το δεξί τους χέρι και να υποσχεθούν ότι τον στηρίζουν. Αποτέλεσμα, μία εικόνα που αρκετοί συγκρίνουν με τον ναζιστικό χαιρετισμό, ενώ ήδη πολλοί έχουν παρομοιάσει τον Τραμπ με τον Αδόλφο Χίτλερ εξαιτίας της ρητορικής του ενάντια σε Μεξικανούς και Μουσουλμάνους.

«Είναι απαίσια σύγκριση. Δεν χαίρομαι για αυτό», είπε στο ABC για όσους επικρίνουν την πρακτική του στις προεκλογικές συγκεντρώσεις, ενώ χαρακτήρισε γελοία αυτή την υπόθεση, πριν προσθέσει ότι θα προσπαθήσει να βάλει ένα τέλος σε αυτό.

Αρκετοί τον έχουν συγκρίνει δημόσια με τον Χίτλερ. Ο πρώην πρόεδρος του Μεξικό, Βιθέντε Φοξ, τον προηγούμενο μήνα δήλωσε ότι ο Τραμπ του θυμίζει τον Χίτλερ. Λίγες ημέρες νωρίτερα, η ετεροθαλής αδελφή της Αννα Φρανκ, σε κείμενό της, είχε κατηγορήσει τον Αμερικανό μεγιστάνα ότι «ενεργεί σαν ένας άλλος Χίτλερ».

Η απάντηση του Ντόναλντ Τραμπ σε όσους τον συγκρίνουν με τον Χίτλερ [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Αλλά και η πρώην κυβερνήτης του Νιου Τζέρσεϊ, Κριστίν Τοντ Γουίτμαν- των Ρεπουμπλικανών- είχε δηλώσει σχολιάζοντας τα πλάνα του Τραμπ για τον τερματισμό της μετανάστευσης Μουσουλμάνων στις ΗΠΑ λέγοντας ότι της θυμίζει «τη ρητορική που επέτρεψε στον Χίτλερ να προχωρήσει».

Σε άλλη συνέντευξή του, σήμερα, στο NBC, ο Τραμπ χαρακτήρισε ως γελοία και παρατραβηγμένη αυτή τη σύγκριση, ενώ επέμεινε ότι οι υποστηρικτές του απλά διασκεδάζουν. «Κάποιες φορές το κάνουμε για πλάκα. Αρχίζουν να μου φωνάζουν ''κάνε την ορκωμοσία''», είπε, για το γεγονός ότι όσοι παρακολουθούν τις ομιλίες τους σηκώνουν το δεξί χέρι για να υποσχεθούν στήριξη στον Τραμπ.

«Ειλικρινά, μέχρι τώρα δεν ήξερα ότι ήταν πρόβλημα αυτό», είπε, αλλά όταν τον πίεσαν ρωτώντας αν- τώρα που ενημερώθηκε για τα επικριτικά σχόλια- θα σταματήσει αυτή την πρακτική απάντησε «Σίγουρα θα το κοιτάξω γιατί δεν θέλω να προσβάλω κανέναν».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ντόναλντ Τραμπ Αδόλφος Χίτλερ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ