Το μήνυμα του πρωθυπουργού για την Ημέρα της Γυναίκας - iefimerida.gr

Το μήνυμα του πρωθυπουργού για την Ημέρα της Γυναίκας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αναφορά στο έργο του Ουρουγουανού Εντουάρντο Γκαλεάνο, μέσα από το βιβλίο του «Γυναίκες», κάνει ο Αλέξης Τσίπρας στο μήνυμα του για τη σημερινή επέτειο.

Ο πρωθυπουργός αναφέρεται στους αγώνες του φεμινιστικού κινήματος, αλλά και τη γυναίκα πρόσφυγα.

Ολόκληρο το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα
«Η μνήμη είναι αρετή και η διατήρησή της χρέος. Σήμερα θυμόμαστε και γιορτάζουμε τους αγώνες των γυναικών που ξεπηδάνε με πείσμα μέσα από τις ρωγμές της ιστορίας. Από την κατοχύρωση των πολιτικών τους δικαιωμάτων, τις διεκδικήσεις του φεμινιστικού κινήματος για ίση πρόσβαση στην παιδεία, για ίση αμοιβή και ίσα δικαιώματα στην εργασία, ως τον επανακαθορισμό του ρόλου τους εντός της οικογένειας και της κοινωνικής διάστασης του φύλου.
Την ίδια στιγμή, η σημερινή ημέρα, αλλά και η κάθε μέρα δεν μπορεί παρά να είναι αφιερωμένη σε όλες αυτές τις γυναίκες οι οποίες διασχίζουν τα σύνορα ψάχνοντας ειρήνη, παλεύοντας καθημερινά για να ξεφύγουν από πολέμους που γίνονται με όπλα, αλλά και χωρίς αυτά.
Στη γυναίκα πρόσφυγα, τη μάνα πρόσφυγα.
'Εκείνες τις φλογερές γυναίκες που απαιτούσαν τα δικαιώματα που αρνιόταν να τους δώσει η κοινωνία, η οποία όμως απαιτούσε τόσα πολλά από αυτές' E. Galeano “Γυναίκες”»

Ο Εδουάρδο Γκαλεάνο ήταν Ουρουγουανός δημοσιογράφος, λογοτέχνης και συγγραφέας, μία από τις εξέχουσες προσωπικότητες της λατινοαμερικάνικης λογοτεχνίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΗΜΕΡΑ ΓΥΝΑΙΚΑΣ Αλέξης Τσίπρας μήνυμα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ