Μόνο 1 στις 10 Ελληνίδες δηλώνει απολύτως ικανοποιημένη από τη ζωή της [έρευνα] - iefimerida.gr

Μόνο 1 στις 10 Ελληνίδες δηλώνει απολύτως ικανοποιημένη από τη ζωή της [έρευνα]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι άνεργες Ελληνίδες εύχονται να βρουν δουλειά, οι ελεύθερες έναν έρωτα, οι δεσμευμένες έναν γάμο και οι παντρεμένες βελτίωση της εμφάνισής τους.

Αυτό απάντησαν στο ερωτηματολόγιο του VouliWatch 403 γυναίκες, 18 έως 55 ετών, από όλη την Ελλάδα.

Η έρευνα περιλαμβάνει ερωτήσεις που θα μπορούσαν να διακριθούν σε τρεις ομάδες κριτηρίων: προσωπική ζωή, επαγγελματική κατάσταση και εκλογική συμπεριφορά.

Σύμφωνα με την έρευνα, μόλις μία στις 10 (11,4 %) είναι «απολύτως» ικανοποιημένη από τη ζωή της, λιγότερο από τις μισές (44,9%) «αρκετά», ενώ το 33,3% «λίγο» και το 9,5% «καθόλου».
Περισσότερο ευχαριστημένες αυτοπροσδιορίζονται οι νεαρότερες, 18-24 ετών, ενώ οι άνω των 45 ετών (53,9%) και οι άνεργες (40%) δηλώνουν μη ικανοποιημένες.

Μόνο 1 στις 10 Ελληνίδες δηλώνει απολύτως ικανοποιημένη από τη ζωή της [έρευνα] | iefimerida.gr 0

Τα οικονομικά αποτελούν μεγάλο πρόβλημα
Σε ευχή τους όλες οι σύγχρονες Ελληνίδες ανεξαιρέτως θα ζητούσαν βελτίωση των οικονομικών τους, καθώς το βασικότερο παράπονό τους μοιάζει να είναι το βιοτικό επίπεδο με το συντριπτικό 70% να δηλώνουν ανικανοποίητες. Την δεύτερη θέση στο ευχολόγιο, διεκδικούν η αναβάθμιση της εργασίας, κυρίως από όσες βρίσκονται στη λεγόμενη παραγωγική ηλικία και η βελτίωση της ερωτικής ζωής, κυρίως για τις μικρότερες (18-24) και μεγαλύτερες (45-55) κυρίες και όσες μένουν εκτός Αττικής.

Ενώ το 50,6 % δηλώνει ικανοποίηση από το επίπεδο μόρφωσής τους, η εργασία και η οικονομική κατάσταση μοιάζουν να είναι το αδύναμο σημείο της σύγχρονης Ελληνίδας. Περισσότερες από τις μισές (53,2%), δεν είναι ευχαριστημένες από τη δουλειά τους, ενώ οι μεταξύ 25 και 34 ετών (60,7%), όσες ζουν στην Αττική (56%) και οι μητέρες (64,4%) νιώθουν ακόμα πιο αδικημένες. Στον τομέα της εργασίας, οι περισσότερες Ελληνίδες σκέφτονται ότι έχουμε να διανύσουμε αποστάσεις ακόμα για την ισότητα, με το 42,1% να δηλώνουν ότι οι άνδρες ευνοούνται στις προσλήψεις και το 61,3 % ότι τους προσφέρονται λιγότερες ευκαιρίες από τους άντρες στην επαγγελματική ανέλιξη.

Η αγάπη πάνω απ όλα
Χαρά από την οικογενειακή ζωή αντλεί το 70%, ανεξαρτήτως μάλιστα οικογενειακής κατάστασης. Οι Ελληνίδες εμφανίζονται ικανοποιημένες από την κοινωνική τους ζωή (64,6%), με το προβάδισμα να παίρνουν οι κυρίες που μένουν εκτός Αττικής και βρίσκονται σε σχέση.
Πάνω από τις μισές, το 55,6 %, δηλώνουν αρκετά ικανοποιημένες από την εμφάνισή τους, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι οι νεαρότερες ηλικίες, 18-24, κερδίζουν τα υψηλότερα ποσοστά στα δύο όρια: το 15,4 % είναι απολύτως ικανοποιημένες και το 12,4% καθόλου, από την εμφάνισή τους.
Οι μισές γυναίκες (50,6%) εμφανίζονται ικανοποιημένες από την ερωτική τους ζωή, με εκείνες μεταξύ 35 και 44 ετών να προηγούνται.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας το Vouliwatch, πραγματοποίησε την έρευνα σε συνεργασία με την εταιρία ερευνών About People, αναζητώντας να μάθει πόσο ικανοποιημένες είναι από τη ζωή τους σήμερα οι Ελληνίδες αλλά και ποιοι παράγοντες επηρεάζουν την ευτυχία τους.

To VouliWatch είναι η πρώτη ελληνική ψηφιακή πλατφόρμα που μας δίνει τη δυνατότητα να γνωρίσουμε πως λειτουργεί η νομοθετική εξουσία, να επικοινωνήσουμε, να αξιολογήσουμε και να ελέγξουμε τους εκλεγμένους αντιπροσώπους μας, βουλευτές και ευρωβουλευτές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ